Výsledky vyhledávání pro gastronomie

Počet odpovídajících položek: 22
Upřesnit výsledky.
Typ položky











Stáří položek



Řadit podle relevance · datum (nejaktuálnější budou první) · abecedně
Dotaz Grandhotel Šroubek a hoteliér Karel Šroubek
Zajímám se o následující literaturu: 1/ Informační příručka pro pořádání svatebních oslav,hostin,bankwtů,čajů apod./ Sepsal Karel Šroubek/ 2/ Grand hotel Šroubek. Jeho vznik,vybavení a působení./ Karel Šroubek,1938,nakl.Vavřín...? 3/ Speciální pokrmy z masa hovězího /Karel Šroubek,1948/ 4/ . . .jakékoli jiné historické prameny týkající se Grand hotelu Šroubek, hoteliéra Karla Šroubka či jeho manželky Berty/Vilemíny/ Šroubkové
Umístění Dotazy
Dotaz Dobrý den, zajímalo by mě, kdy se objevil dezert rakvička a věneček.
Dobrý den, zajímalo by mě, kdy se objevil dezert rakvička a věneček. Lze to nějak dohledat? Nenašla jsem encyklopedii cukrářství ani dortů a dezertů a v archivu není oborový časopis cukrářů dostupný. Děkuji a přeji pěkný den
Umístění Dotazy
Dotaz Prosím o osvětlení výrazů "kalkus" a "řipka" z kuchařských knih 16. století.
Druhý z poptávaných výrazů by se prý měl určitě nacházet v Severinově kuchařské knize z r. 1535.
Umístění Dotazy
Dotaz Suroviny asijské gastronomie
Dobrý den , ráda bych se zeptala na nějaké zdroje ohledně fermentovaných výrobků asijské gastronmie jako jsou kimči a fermentované omáčky jako sójová rybí , ústřicová a.apod. také nějaké zdroje týkající se asijských nudlí a asijský knedlíčků. děkuju
Umístění Dotazy
Dotaz Suroviny asijské gastronomie
Dobrý den, ráda bych požádala o nějaké zdroje o pěstování rostlin ke konzumaci v asijské gastronomii.
Umístění Dotazy
Dotaz Suroviny asijské gastronomie
Dobrý den, Ráda bych poprosila o nějaké knižní a internetové zdroje k tématu suroviny v asijskou gastronomii. Hlavně rostlinné a živočišné. Děkuji
Umístění Dotazy
Dotaz Octet Stream Co se stane se zbytkem žáby, chované pro žabí stehýnka?
Napsala jsem gastronomický článek http://neviditelnypes.lidovky.cz/spickova-gastronomie-za-prijatelnou-cenu-fgl-/p_zviretnik.aspx?c=A180215_082713_p_zviretnik_kosa, kde zmiňuji, že jedním z chodů v restauraci byla žabí stehýnka. V komentářích mě jedna čtenářka přivedla k otázce, co se stane se zbytkem té žáby. V mezidobí jsem zjistila, že žabích stehýnek se zkonzumují desítky tisíc tun ročně, takže musí být i desítky tisíc tun zbytků, ale neumím najít odpověď. Kamarádka knihovnice mi poradila tuto adresu, s dovětkem, že bych mohla aspirovat na dotaz roku, ale opravdu mě to zajímá. Děkuji za odpověď.
Umístění Dotazy
Dotaz Každodenní život od konce 19.století - polovina 20. století
Dobré odpoledne, měla bych na vás dotaz ohledně každodenního života v naší zemi (tedy Rakousko Uhersko, ČSR), chtěla bych to pouze nějak stručně, dobu a třeba to jak nakupovali popř. co,... Píši bakalářskou práci na téma Stravování našich předků od konce 19. století a potřebovala bych jen stručně napsat jaké bylo třeba období, když napsala M.D. Rettigová svou kuchařku nebo Anuše Kejřová/ Růžena Černá. Předem moc děkuji za odpověď.
Umístění Dotazy
Dotaz citování elektronických příspěvků na webu
Vážení, můžete mi poradit, zda je možné citovat několik tiskových zpráv v jedné citaci? Tiskové zprávy popisují asi dvouleté působení ČEZ na albánském trhu. Chronologicky na sebe navazují. Popis těchto událostí, s odkazem na tiskové zprávy, tvoří asi jednu stránku textu. Je možné ocitovat celou stránku jednou citací, nebo je nutné vždy uvést poznámku pod čarou za několika větami textu, které čerpají z příslušné tiskové zprávy?
Umístění Dotazy
Dotaz Vzdělávání v cestovním ruchu
Dobrý den, chtěla jsem vás požádat o pomoc s mojí bakalářskou prací. Píšu jí na téma Vzdělávání v cestovním ruchu a potřebuji doporučit zdroje, které zmiňují historii vzdělávání v oblasti cestovního ruchu, hotelnictví, regionálního rozvoje a podobně.
Umístění Dotazy