-
Grandhotel Šroubek a hoteliér Karel Šroubek
-
Zajímám se o následující literaturu:
1/ Informační příručka pro pořádání svatebních oslav,hostin,bankwtů,čajů apod./ Sepsal Karel Šroubek/
2/ Grand hotel Šroubek. Jeho vznik,vybavení a působení./ Karel Šroubek,1938,nakl.Vavřín...?
3/ Speciální pokrmy z masa hovězího
/Karel Šroubek,1948/
4/ . . .jakékoli jiné historické prameny týkající se Grand hotelu Šroubek, hoteliéra Karla Šroubka či jeho manželky Berty/Vilemíny/ Šroubkové
Umístění
Dotazy
-
Dobrý den, zajímalo by mě, kdy se objevil dezert rakvička a věneček.
-
Dobrý den,
zajímalo by mě, kdy se objevil dezert rakvička a věneček. Lze to nějak dohledat? Nenašla jsem encyklopedii cukrářství ani dortů a dezertů a v archivu není oborový časopis cukrářů dostupný.
Děkuji a přeji pěkný den
Umístění
Dotazy
-
Prosím o osvětlení výrazů "kalkus" a "řipka" z kuchařských knih 16. století.
-
Druhý z poptávaných výrazů by se prý měl určitě nacházet v Severinově kuchařské knize z r. 1535.
Umístění
Dotazy
-
Suroviny asijské gastronomie
-
Dobrý den , ráda bych se zeptala na nějaké zdroje ohledně fermentovaných výrobků asijské gastronmie jako jsou kimči a fermentované omáčky jako sójová rybí , ústřicová a.apod. také nějaké zdroje týkající se asijských nudlí a asijský knedlíčků.
děkuju
Umístění
Dotazy
-
Suroviny asijské gastronomie
-
Dobrý den, ráda bych požádala o nějaké zdroje o pěstování rostlin ke konzumaci v asijské gastronomii.
Umístění
Dotazy
-
Suroviny asijské gastronomie
-
Dobrý den,
Ráda bych poprosila o nějaké knižní a internetové zdroje k tématu suroviny v asijskou gastronomii. Hlavně rostlinné a živočišné.
Děkuji
Umístění
Dotazy
-
Co se stane se zbytkem žáby, chované pro žabí stehýnka?
-
Napsala jsem gastronomický článek http://neviditelnypes.lidovky.cz/spickova-gastronomie-za-prijatelnou-cenu-fgl-/p_zviretnik.aspx?c=A180215_082713_p_zviretnik_kosa, kde zmiňuji, že jedním z chodů v restauraci byla žabí stehýnka. V komentářích mě jedna čtenářka přivedla k otázce, co se stane se zbytkem té žáby. V mezidobí jsem zjistila, že žabích stehýnek se zkonzumují desítky tisíc tun ročně, takže musí být i desítky tisíc tun zbytků, ale neumím najít odpověď.
Kamarádka knihovnice mi poradila tuto adresu, s dovětkem, že bych mohla aspirovat na dotaz roku, ale opravdu mě to zajímá. Děkuji za odpověď.
Umístění
Dotazy
-
Každodenní život od konce 19.století - polovina 20. století
-
Dobré odpoledne, měla bych na vás dotaz ohledně každodenního života v naší zemi (tedy Rakousko Uhersko, ČSR), chtěla bych to pouze nějak stručně, dobu a třeba to jak nakupovali popř. co,...
Píši bakalářskou práci na téma Stravování našich předků od konce 19. století a potřebovala bych jen stručně napsat jaké bylo třeba období, když napsala M.D. Rettigová svou kuchařku nebo Anuše Kejřová/ Růžena Černá.
Předem moc děkuji za odpověď.
Umístění
Dotazy
-
citování elektronických příspěvků na webu
-
Vážení,
můžete mi poradit, zda je možné citovat několik tiskových zpráv v jedné citaci? Tiskové zprávy popisují asi dvouleté působení ČEZ na albánském trhu. Chronologicky na sebe navazují. Popis těchto událostí, s odkazem na tiskové zprávy, tvoří asi jednu stránku textu.
Je možné ocitovat celou stránku jednou citací, nebo je nutné vždy uvést poznámku pod čarou za několika větami textu, které čerpají z příslušné tiskové zprávy?
Umístění
Dotazy
-
Vzdělávání v cestovním ruchu
-
Dobrý den, chtěla jsem vás požádat o pomoc s mojí bakalářskou prací. Píšu jí na téma Vzdělávání v cestovním ruchu a potřebuji doporučit zdroje, které zmiňují historii vzdělávání v oblasti cestovního ruchu, hotelnictví, regionálního rozvoje a podobně.
Umístění
Dotazy