Státní knihovnická škola
Text dotazu
Dobrý den, nikde nemůžu sehnat jakoukoliv literaturu k založení, provozu či ukončení činnosti Státní knihovnické školy ve 20. a 30. letech 20st. Mohli byste mi pomoci. V katalogu jsem to nemohla najít, nevím si již rady. Předem děkuji za odpověd
Odpověď
Dobrý den,
o Státní knihovnické škole v Praze se dočtete v knize: GILLAROVÁ,V.: L.J.Źivný v knihovnickém školství: Počátky a organizace knihovnického vzdělání v ČSR. V Praze: Josef Šefla, 1936.
Pomoci by Vám mohly i tyto internetové odkazy a knihy:
http://www.psp.cz/eknih/1920ns/ps/tisky/t2583_00.htm
https://is.cuni.cz/webapps/zzp/download/130040620
CEJPEK, J. Československé knihovnictví : poslání a organizace. 2., přeprac. vyd. Praha : SPN, 1967
CEJPEK, J. (et al.). Dějiny knihoven a knihovnictví v českých zemích a vybrané kapitoly z obecných dějin. 1. vyd. Praha : Karolinum, 1996. ISBN 80-7184-163-3
BRADÁČ,L. ( et al). Československé knihovnictví. V Praze : Československý Kompas, 1925 záhlaví Živný, Ladislav Jan, 1872-1949
ŽIVNÝ,L.J. Moderní knihovna. Praha : Kramerius, 1928
Obor
Knihovnictví, informatika, všeobecné, referenční literatura
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
18.12.2007 18:29
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu