Ředitelé mostecké knihovny
Text dotazu
Dobrý den na https://www.ptejteseknihovn[…]-reditele-mostecke-knihovny je uvedeno, že podrobnější údaje budou doplněny v dohledné době. Kde jsou tyto údaje uvedeny. Děkuji
Odpověď
Dobrý den,
děkuji za Váš dotaz. I přes usilovné hledání se zatím nepodařilo dohledat další údaje, byť tato informace byla avizována již před časem.
Předpokládám nicméně, že jste příbuzný či vzdálený p. Z. Hlavy, který byl v mostecké knihovně asi od r. 1927 až do r. 1938 (1939?), kdy byl z místa odvolán a přešel do pražské Městské knihovny. Od října 1945 pak opět působil v Mostě, kde byl ředitelem knihovny až do r. 1967. Víme též, že p. Františka Hlavová, roz. Žvanutová, manželka p. Hlavy, byla též knihovnice. Právě tento týden jsem byl pátrat v archivu Univerzity Karlovy v Praze, kde jsem se  - zatím bohužel neúspěšně- zkoušel dopátrat dokladů o absolvování Tobolkových knihovnických kurzů, kterých se měl p. Hlava zúčastnit (nebo byl absolventem Státní knihovnické školy?).
Obor
Informace o knihovně
Okres
Most
Knihovna
Městská knihovna Most
Datum zadání dotazu
24.02.2020 18:29
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 4+4 ?
Hledání v archivu