škola v Mladoticích
Text dotazu
Dobrý den, mám dotaz na dobu, která se objevuje jako počátek školy v Mladoticích (malá obec třicet pět kilometrů od Plzně, okres Plzeň- sever)
Odpověď
Dobrý den, o vzniku školy v Mladoticích se nám bohužel zatím nepodařilo zjistit mnoho informací. Blíže zmíněna je pouze v knize "Popis politického okresu kralovického", zde je uvedená v přehledu českých národních škol.  Tato škola byla v Mladoticích založena v roce 1878, budova byla postavena v roce 1882.
Další informace se s největší pravděpodobnost vztahují k stavu z roku 1932. Škola měla 2 třídy, celkem ji navštěvovalo 59 dětí (27 dětí římsko-katolického vyznání, 26 československého, 6 bez vyznání), v učitelské knihovně bylo 217 svazků, v žákovské knihovně 248 svazků, rozpočet místní školní rady činil 5370 Kč. Podle tohoto pramene byla k mladotické škola ještě přiškolena obec Řemešín.
použitá literatura:
* ZETEK, F.J. Popis politického okresu kralovického. Nákladem Kralovického okresu, 1932.  s. 205.
Pokusíme se ještě nalézt bližší údaje a o výsledku Vás budeme informovat.
Obor
Historie a pomocné historické vědy. Biografické studie
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
10.06.2009 10:53
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 4+4 ?
Hledání v archivu