Příjmení Jarkovský v Bělči nad Orlicí, Nepasicích, Blešně.......
Text dotazu
Dobrý den,
prosím o dohledání příjmení v Jarkovský v Soupisu poddaných podle víry z roku 1651 a Berní rule z roku 1654 ve vesnicích Běleč nad Orlicí, Nepasice, Blešno...... dnešní okres Hradec Králové. Rodina Jarkovských přišla do Bělče údajně ze Slezska a v roce 1626 zde vlastnila hospodu.
Odpověď
Dobrý den,
bohužel se nám nepodařilo dohledat příjmení Jarkovský v rámci obcí Běleč nad Orlicí, Blešno, Nepasice ani v Berní rule, ani v Soupisu poddaných podle víry.
Posílám Vám odkazy na digitalizované archiválie týkající se výše zmíněných obcí, ve kterých si můžete prohlédnout matriční soupisy, pamětní knihy, sčítací aparáty aj.
http://vychodoceskearchivy.cz/hradeckralove/4270-2/belec-nad-orlici/#digi
http://vychodoceskearchivy.cz/hradeckralove/4270-2/blesno/
http://vychodoceskearchivy.cz/hradeckralove/4270-2/trebechovice-pod-orebem/nepasice/
Použité zdroje
Berní rula : generální rejstřík ke všem svazkům (vydaným i dosud nevydaným) berní ruly z roku 1654 doplněný (tam, kde se nedochovaly) o soupis poddaných z roku 1651. 1. sv. A-L. sestavili Václav Červený & Jarmila Červená. 1. vyd. Praha : Libri, 2003. xxxvi, 1047 s.
Matušíková, Lenka. Soupis poddaných podle víry z roku 1651 : Hradecko - Bydžovsko. Sv. 1. zpracovaly L. Matušíková, Z. Kukánová, M. Zahradníková. 1. vyd. Praha : Státní ústřední archiv, 2000. 386 s.
Matušíková, Lenka. Soupis poddaných podle víry z roku 1651 : Hradecko - Bydžovsko. Sv. 2. zpracovaly L. Matušíková, Z. Kukánová, M. Zahradníková. 1. vyd. Praha : Státní ústřední archiv, 2000. S. 387-776 .
Matušíková, Lenka. Soupis poddaných podle víry z roku 1651 : Hradecko - Bydžovsko. Sv. 3. zpracovaly L. Matušíková, Z. Kukánová, M. Zahradníková. 1. vyd. Praha : Státní ústřední archiv, 2000. S. 777-1158 .
Matušíková, Lenka. Soupis poddaných podle víry z roku 1651 : Hradecko - Bydžovsko. Sv. 4. zpracovaly L. Matušíková, Z. Kukánová, M. Zahradníková. 1. vyd. Praha : Státní ústřední archiv, 2000. S. 1159-1539, 1 mapa .
Obor
Informace o knihovně
Okres
Hradec Králové
Knihovna
Knihovna města Hradce Králové
Datum zadání dotazu
31.05.2017 09:13
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu