Překlad písně Joy to the world
Text dotazu
Dobrý den,
byla někdy do češtiny umělecky (ke zpěvu) přeložena známá anglická vánoční píseň Joy to the world od Isaaca Wattse? Děkuji.
Odpověď
Dobrý den,
překlad koledy Joy to the world jsme nalezli v knize:
Angličtina s koledami: dvojjazyčný zpěvník s odborným jazykovým výkladem. [Praha]: [Angličtina.com], [2010]. 52 stran. ISBN 978-80-904723-1-0. Str.4.
Podle autora úvodu Petra Špirka by se mělo jednat o doslovný překlad.
Jiný seriózní překlad jsme nenalezli.
Obor
Hudba
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
29.12.2022 17:15
Jan Drábek píše:
Úterý 02.01.2024 11:29
PSK - admin píše:
Úterý 02.01.2024 14:20
Dobrý den,
děkujeme za přidání odkazu. Služba PSK
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu