Osvícenství
Text dotazu
Dobrý den,hledám odborné publikace o Osvícenství.Předem děkuji
Odpověď
Dobrý den,
k osvícentsví existuje velké množství literatury, uvádíme Vám alespoň několik příkladů. Pro vyhledávání publikací můžete využít Českou národní bibliografii, online katalog NKC, Souborný katalog SKC, vše dostupné na adrese http://sigma.nkp.cz/F nebo Jednotnou informační bránu www.jib.cz .
* GRIMSLEY, Ronald. The Age of Enlightenment 1715-1789. 1st publ.. London : Penguin Books, c1979.
* HAUBELT, Josef. České osvícenství. 2., rev. a rozš. vyd., V nakl. Rodiče 1.. Praha : Rodiče, 2004. 605 s. ISBN 80-86695-53-0.
* FITZPATRICK, Martin (ed.). The Enlightenment world. 1st pub.. London : Routledge, 2007. xxi, 714 s. ISBN 978-0-415-40408-2.
* HOF, Ulrich Im. Evropa a osvícenství. Praha : NLN, Nakladatelství Lidové noviny, 2001. 268 s. ISBN 80-7106-394-0
* HALADA, Jan. Osvícenství - věk rozumu. 1. vyd. Praha : SPN, 1984. 342 s.
* SUTCLIFFE, Adam. Judaism and enlightenment. 1st pub.. Cambridge, UK : Cambridge University Press, 2003. xv, 314 s. ISBN 0-521-67232-5
* Lexikon der Aufklärung : Deutschland und Europa. Herausgegeben von Werner Schneiders. München : C.H. Beck, c1995. 462 s. ISBN 3-406-39920-7.
* TAPIÉ, Victor-L. Marie Terezie a Evropa : od baroka k osvícenství. Vyd. 1.. Praha : Mladá fronta, 1997. 398 s. ISBN 80-204-0616-6.
* BĚLINA, Pavel at al. Dějiny zemí Koruny české. II., Od nástupu osvícenství po naši dobu. 9. vyd.. Praha ; Litomyšl : Paseka, 2003, c1993. 328 s. ISBN 80-7185-606-1.
Knihy můžete vyhledávat pouze zadáním slova "osvícenství", výsledků pak ovšem získáte poměrně velké množství. Vyhledávání můžete tak omezit dalšími pojmy, které jsou pro vás relevantní-např. kultura, literatura, náboženství, apod. Upravovat také lze již vyhledané záznamy a to pomocí funkcí filtrovat a zpřesnit.
Obor
Historie a pomocné historické vědy. Biografické studie
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
16.12.2008 15:36
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu