Kdo napsal Výrobní román a Sedmnáct labutí
Text dotazu
Potřebovala bych poradit nad autorem prozy, který napsal Výrobní román a Sedmnáct labutí..? děkuji
Odpověď
Dobrý den,
autorem knih Výrobní román a Sedmnáct labutí je podle níže uvedenených webových stránek maďarský spisovatel Peter Esterházy.
- http://www.pwf.pragonet.cz/1999/AutoriCz/Esterhazy.htm
-http://www.collegium-hungaricum.at/index2.jsp?HomeID=12&lang=CZE&std_func=PRG&id=6259&high_art=false&page=1&arch_index=47
V doslovu ke knize Hrách na zeď jsou názvy románů přeloženy následujícím způsobem: Budovatelský román (Termelési-regény) a Sedmnácte labutí (Tizenhét hatytyúk).
ESTERHÁZY, Péter. Hrách na zeď : publicistika, fejetony, eseje z let 1988-1996. Praha : Hynek, 1999. s.229-243. ISBN 80-86202-40-2.
Podle Elektronického katalogu NK ČR - báze NKC (http://sigma.nkp.cz/cze/nkc) nebyly tyto knihy dosud přeloženy do češtiny. Bližší informace o autorovi naleznete např. na http://en.wikipedia.org/wiki/P%C3%A9ter_Esterh%C3%A1zy.
Ve Vašem dotazu jste neuvedla, k jakému účelu tuto informaci hledáte. Obdobně formulovaný dotaz jsme nalezli ve Znalostním testu Policejní akademie ČR (http://www.polac.cz/g2/view.php?uchazec/test_bak.html).
Dovolujeme si Vás proto informovat, že služba Ptejte se knihovny bohužel nezpracovává referáty, odpovědi na různé školní úkoly atd.
(http://www.ptejteseknihovny.cz/ask.php#pravidla).
Obor
Jazyk, lingvistika a literatura
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
06.11.2007 18:17
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 4+4 ?
Hledání v archivu