citace kroniky
Text dotazu
Dobrý den,
chtěla bych se zeptat, jak přesně má být citována kronika, která je uložena
v knihovně NA Praha. Nevím, zda ji mám citovat jako literaturu, či jako
pramen.
Údaje, které mám:
Autor: Václav Elznic
Název: Kronika rodu Elsnic z Elsnic
Vydána: 1976 v Děčíně
Odpověď
Dobrý den,
při citování použitých dokumentů je velmi důležité, zda se chcete citovat vydané nebo nevydaní dílo. Zmiňovanou Kroniku rodu Elsnic z Elsnic má NK ČR v jednom exempláře, který je uložen v tzv. Národním konzervačním fondu.
Podle informace správce tohoto fondu se zdá, že Kronika rodu Elsnic z Elsnic patří spíše mezi díla nevydaná, exemplář NK ČR je kopií zhotovenou již z kopie (nebo dokonce z kopie kopie), součástí knihy je ručně malovaný znak rodu Elsnic z Elsnic. Podle terminologie užívané v archivnictví Kroniku rodu Elsnic z Elsnic nejspíše můžete označit jako pramen. Domníváme se, že při citování této práce není možné vzhledem k výše uvedeným faktům použít normu ISO 690 (http://www.ptejteseknihovny.cz/uloziste/aba001/2010/citacni-norma-1) , vycházet však můžete z informací uvedených v odpovědi na obdobný dotaz, který je uložen v archivu služby Ptejte se knihovny (http://www.ptejteseknihovny.cz/uloziste/aba001/2007-2009/citace-v-seznamu-literatury).
Obor
Knihovnictví, informatika, všeobecné, referenční literatura
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
01.02.2011 13:03
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu