Zelená řeka
Text dotazu
Dobrý den, chci se zeptat na televizní inscenaci Zelená řeka režiséra Otakara Koska (děj, hlavní postavy a rok vzniku) a zda se dá najít i recenze této inscenace. Děkuji.
Odpověď
Dobrý den, inscenaci Zelená řeka, režíroval Otakar Kosek a natočena byla v roce 1980 (někde uvedeno též 1988). Informace je ze Slovníku české literatury... , heslo Pavel Hajný (inscenace vznikla podle jeho povídky).
Zdroj: Slovník české literatury po roce 1945. Praha: Ústav pro českou literaturu AV ČR, 1995. Dostupný z: http://www.slovnikceskeliteratury.cz/showContent.jsp?docId=691
V databázi ČSFD je uvedeno:
Zelená řeka (TV film)
Československo, 1988, 50 min
Režie: Radim Koval
Scénář: Pavel Hajný
Hudba: Jaromír Dlouhý
Hrají: Jitka Smutná, Jiří Čapka, Vladimír Mílek, Roman Mecnarowski, Petr Pelzer, Irena Rozsypalová, Monika Hálová, Karla Pyšková, Bedřich Kolliner, Ivan Dědeček, Václav Antoš, Karel Bartoň, Arnošt Borovec, Stanislav Malý
Zdroj: Zelená řeka (1988) | Tvůrci | ČSFD.cz (csfd.cz)
Tato televizní hra byla uvedena v televizi v pátek 16.9.1988 ve 22.15 na druhém programu.
Čerpáno z: Květy. Praha: Rudé právo, 08.09.1988, 38(37). s. 57. ISSN 0023-5849. Dostupné také z: https://kramerius5.nkp.cz/uuid/uuid:92e51ea0-afd9-11e3-b74a-5ef3fc9ae867
V listu Obrana lidu je uvedeno v TV programu, že se jedná o televizní hru s ekologickou tematikou.
Zdroj Obrana lidu: list Československé armády. Praha: Magnet-Press, 10.9.1988, 47(37). s. [15]. ISSN 0231-6218. Dostupné také z: https://kramerius5.nkp.cz/uuid/uuid:49546b30-ac93-11e9-9209-005056827e51
Recenzi jsme bohužel v dostupné literatuře nenalezli.
Obor
Divadlo, film, tanec
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
22.03.2022 19:14
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 4+4 ?
Hledání v archivu