Zdanění v Chorvatsku
Text dotazu
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, zda byste mi mohli doporučit literaturu týkající se chorvatského daňového systému a obecně daní v Chorvatsku, v českém nebo anglickém jazyce.
Odpověď
Dobrý den, ve fondu NK ČR jsme bohužel nenalezli žádný dokument, který by se přímo tímto tématem zabýval, určité informace by snad mohly být obsaženy v následujících publikacích (viz elektronický katalog NK ČR - http://sigma.nkp.cz/cze/nkc):
* LÁCHOVÁ, Lenka. Daňové systémy v globálním světě. Praha : ASPI, 2007. 271 s. : il. ; 21 cm. ISBN 978-80-7357-320-1 (brož.)
* daně  * daňové systémy * daňová harmonizace * daňové systémy -- země OECD
* daňové systémy -- země Evropské unie * daňové systémy -- rozvojové země
* DĚRGEL, Martin; MINAŘÍKOVÁ, Věra. Daňové systémy v zahraničí. Brno : PC-DIR Real, 2000. 177 s. ; 21 cm. ISBN 80-214-1522-3 (Vysoké učení technické : brož.)
* FICLOVÁ, Eva. Spotrebné dane v Európe. Brno : Tribun EU, 2009. 187 s. ; 21 cm. (Librix.eu). ISBN 978-80-7399-684-0 (brož.)
Obsah: http://toc.nkp.cz/NKC/200903/contents/nkc20091856181_1.pdf
Zřejmě přínosnější pro Vás budou následující internetové stránky:
http://www.businessinfo.cz/cz/sti/chorvatsko-financni-a-danovy-sektor/5/1001165/
http://services.czechtrade.cz/pdf/sti/chorvatsko-2009-05-03.pdf
http://www.pu.mfin.hr/en/
http://www.southeasteurope.org/documents/Taxation%20in%20Croatia.doc
Další dokumenty jsme nalezli v katalozích knihoven zaměřených přímo na ekonomii.
Souborný katalog Vysoké školy ekonomické (http://library.vse.cz/aleph/):
* KULIŠ, Danijela. The compliance costs of excise duties in Croatia. Zagreb: Institute of Public Finance, 2004. 18 s. ( Occasional paper series / Institut za javne financije, 1331-1743 ; no. 23 ).
* Tatárová, Martina. Vývoj, současnost a perspektiva daňového systému Chorvatska. Bakalářská práce (Bc.)-Vysoká škola ekonomická v Praze, Fakulta financí a účetnictví, 2007.
- přístup k práci možný zřejmě pouze pro studenty a pedagogy VŠE
Knihovna CERGE-EI (http://www.cerge.cuni.cz/library/default.asp, katalog -
http://olib.cerge.cuni.cz/olibcgi/):
* The current state and reform of the tax system in Croatia [Grey literature] / Ott,  Katarina. 22 p.(Reform round table working paper (8).
Zagreb, HR : Institute for Development and International Subjects.
Kw: Chorvatsko; Croatia; daně; economy; ekonomika; finance; reform; reforma; system; systémy; tax;
Užitečným zdrojem pro Vás mohou být také zahraniční článkové databáze, které však bývají placené. Z databází Národní knihovny ČR bychom Vám mohli nabídnout EBSCO - Business Source Complete a multioborově zaměřená Academic Search Complete, dále ScienceDirect nebo SpringerLINK. Přehled databází NK ČR spolu s popisem jejich obsahu a zaměření naleznete na http://www.nkp.cz/pages/page.php3?page=sluz_infozdr.php3. Přístup k databázím je možný na základě platného čtenářského průkazu NK ČR buď přímo z počítačů knihovny (např. ve studovně Referenčního centra -
http://www.nkp.cz/pages/page.php3?page=sluz_refc.htm) nebo přes vzdálený přístup (http://www.nkp.cz/pages/page.php3?page=vzdal_pristup.htm). Vhodné databáze budou mít jistě také knihovny s ekonomickým zaměřením uvedené výše, přehled naleznete na stránkách knihoven nebo portálu Econlib (http://www.econlib.cz/eiz.html).
Obor
Ekonomické vědy, obchod
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
15.10.2009 13:41
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu