Zaměstnatelnost mládeže
Text dotazu
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jaká je dostupná literatura týkající se tématu zaměstnatelnosti mládeže opouštějící nějakou sociální službu, ústavní výchovu apod. Děkuji za odpověď.
Odpověď
Dobrý den,
zběžným vyhledáváním jsme našli několik knih, které se zabývají nezaměstnaností mládeže. Většinou ale nejsou zaměřeny pouze tak úzce, jak profilujete v dotazu vy, nicméně byste zde také mohla najít nějaké informace či přímo kapitolu zaměřenou i konkrétně na téma které Vás zajímá:
* Mládež a nezamestnanosť v Európe. 1. vyd. Bratislava: Sociologický ústav SAV, 1997. 112 s. ISBN 80-85544-18-0.
[ http://aleph.nkp.cz/F/?func=direct&doc_number=000371652&local_base=NKC ]
* Macháček, Ladislav, ed. Mládež, práca, budúcnosť Európy: (vybrané prednášky). 1. vyd. Bratislava: Slovenská sociologická společnosť pri SAV, 2001. 132 s. ISBN 80-85447-11-8.
[ http://aleph.nkp.cz/F/?func=direct&doc_number=001094675&local_base=NKC ]
* Valach, Arnošt. Úvod do ekonomiky běžného života: podpora vzdělanosti dětí v zařízeních institucionální péče. Vyd. 1. Ostrava: Ostravská univerzita v Ostravě, 2007. 21 s. Ústavy. ISBN 978-80-7368-340-5.
[ http://aleph.nkp.cz/F/?func=direct&doc_number=001796134&local_base=NKC ]
* Matoušek, Oldřich, ed., Kodymová, Pavla, ed. a Koláčková, Jana, ed. Sociální práce v praxi: specifika různých cílových skupin a práce s nimi. Vyd. 2. Praha: Portál, 2010. 351 s. ISBN 978-80-7367-818-0.
[ http://aleph.nkp.cz/F/?func=direct&doc_number=002124969&local_base=NKC ]
* Náhradní výchova dětí - možnosti a meze: kolokvium I. Praha: Univerzita Karlova v Praze, Právnická fakulta, 2008. 126 s. Sborníky; č. 39. ISBN 978-80-87146-05-7.
[ http://aleph.nkp.cz/F/?func=direct&doc_number=001818712&local_base=NKC ] -> kapitola "Nezaměstnanost z pohledu problematiky dětského domova" od Opravil, Milan
* Parlamentní institut: kancelář Poslanecké sněmovny: [ročenka]. Parlamentní institut. Praha: [Parlamentní institut, 200-]- .
[ http://aleph.nkp.cz/F/?func=direct&doc_number=001962631&local_base=NKC ]
Pokud byste pak měla zájem o další vyhledávání literatury na toto téma, jednalo by se o tzv. rešeršní službu, která je službou placenou. Více o objednání rešeršních služeb v Národní knihovně a ceníku apod. najdete zde: http://www.nkp.cz/sluzby/reserse.
Obor
Sociologie
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
21.12.2015 19:26
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu