zahraniční studie
Text dotazu
Dobrý den,
mám na Vás prosbu.Studuji na pedagogické fakultě a píši bakalářskou práci na téma Podpora žáků se sociálním znevýhodněním na středních školách. Do práce musím zahrnout zahraniční studie na podobné téma. Mohla bych poprosit o radu, kde bych tyto studie mohl nalézt. Předem děkuji za odpověď
Odpověď
Dobrý den, pokud vlastníte platný čtenářský průkaz Studijní a vědecké knihovny Plzeňského kraje, pak můžete využít licencované databáze obsahující zahraniční odborné články. Přehled databází naleznete na adrese https://svkpk.cz/eiz. Přihlašovací údaje jsou totožné s těmi, které používáte pro vstup do katalogu knihovny.
V databázi ProQuest Central je dostupný například tento článek: DUEGGELI, Albert, KASSIS, Maria a KASSIS, Wassilis. Navigation and Negotiation towards School Success at Upper Secondary School: The Interplay of Structural and Procedural Risk and Protective Factors for Resilience Pathways. Education Sciences [online]. 2021, vol. 11, issue 8, 21 s. [vid 21-08-2023]. ISSN 2227-7102. DOI /10.3390/educsci11080395. Dostupné z: https://doi.org/10.3390/educsci11080395 nebo prostřednictvím databáze ProQuest Central
https://www.proquest.com/scholarly-journals/navigation-negotiation-towards-school-success-at/docview/2565140220/se-2?accountid=45047.
Také doporučuji například tyto volně přístupné databáze odborných článků:
ERIC: Educational Resources Information Center [online databáze]. Washington: Institute of Education Sciences of the U.S. Department of Education [vid 21-08-2023]. Dostupné z: https://eric.ed.gov.
Knihovny.cz: zahraniční zdroje [online databáze]. Brno: Moravská zemská knihovna ©2015–2023 [vid 21-08-2023]. Dostupné z: https://www.knihovny.cz/Summon/Search.
Též nabízíme placené rešeršní služby, které lze objednat buď vyplněním formuláře https://svkpk.cz/pro-verejnost/prezencni-sluzby/specialni-studovna/#specialni-studovna-ke-stazeni a jeho odesláním na specialni.studovna@svkpk.cz nebo při osobní návštěvě speciální studovny v 1. patře hlavní budovy knihovny ve Smetanových sadech (provozní doba do konce srpna po-pá 8–16, od září 8–18 hod.), během které také vyplníte tento formulář. Termín zpracování takto objednané placené rešerše jsou cca 2 měsíce od přijetí formuláře. Cena za rešerši se odvíjí od počtu záznamů, minimální poplatek je 50,- Kč (5,- Kč/1 záznam).
Obor
Informace o knihovně
Okres
--
Knihovna
Studijní a vědecká knihovna Plzeňského kraje v Plzni
Datum zadání dotazu
21.08.2023 13:03
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu