Zadluženost domácností
Text dotazu
Dobrý den, chtěla jsem Vás poprosit, zda byste mi mohly doporučit literaturu (popř.vhodné internetové odkazy)týkající se tématu "Vývoj zadluženosti domácností v ČR - ekonomické a právní aspekty". Cílem diplomové práce je analýza vývoje zadluženosti domácností v ČR, její příčiny, možné dopady a východiska.
Přibližná struktura práce by měla být:
1. Problematika klíčových faktorů souvisejících se zadlužeností domácností v ČR
2. Zadluženost a předluženost domácností v ČR
3. Možné varianty řešení předlužení.
Odpověď
Literatura:
Analýza a modelování finančního potenciálu českých (slovenských) domácností: monografický sborník statí z řešení vědeckého projektu GAČR č. 402/09/0515 [CD-ROM]. Jindřichův Hradec: Oeconomica, 2011. Požadavky na systém: neuvedeny. ISBN 978-80-245-1753-7.
Filip, Miloš. Osobní a rodinné bohatství: jak chytře investovat. Vyd. 1. Praha: C.H. Beck, 2006. xiii, 381 s. Beckova edice ABC. ISBN 80-7179-523-2.
Filip, Miloš. Osobní a rodinné bohatství: jak se dobře zajistit. Vyd. 1. Praha: C.H. Beck, 2006. xi, 273 s. Beckova edice ABC. ISBN 80-7179-466-X.
Filip, Miloš. Osobní a rodinné bohatství: kam s penězi. Vyd. 1. Praha: C.H. Beck, 2006. xv, 474 s. Beckova edice ABC. ISBN 80-7179-416-3.
Smrčka, Luboš. Rodinné finance: ekonomická krize a krach optimismu. Vyd. 1. Praha: C.H. Beck, 2010. xxii, 538 s. Beckovy ekonomické učebnice. ISBN 978-80-7400-199-4.
Smrčka, Luboš. Rodinný rozpočet a společnost spotřeby: (staronový pohled na osobní finance a bohatství). 1. vyd. Praha: Professional Publishing, 2008. 313 s. ISBN 978-80-86946-78-8.
Závěrečné práce:
http://ciks.vse.cz/knihovna/Ruzne/vskp_dostupnost.aspx
Pucandlová, Miroslava. Analýza vývoje zadlužení domácností. Praha, 2008. Vedoucí práce Pavel Dvořák.
Bíbová, Klára. Analýza vývoje zadluženosti a úspor českých domácností v komparaci s původními členskými zeměmi EU. Praha, 2009. Vedoucí práce Stanislava Půlpánová.
Suchá, Jana. Půjčky, zadluženost českých domácností a insolvenční zákon. Praha, 2011. Vedoucí práce Luboš Smrčka.
Hovorka, Jakub. Osobní a rodinné finance. Praha, 2010. Vedoucí práce Luboš Smrčka.
Trousil, Štěpán. Osobní a rodinné finance. Praha, 2009. Vedoucí práce Luboš Smrčka.
Černá, Martina. Osobní a rodinné finnance a aktuální finanční krize. Praha, 2009. Vedoucí práce Luboš Smrčka.
Mastná, Markéta. Chudoba a předluženost českých domácností. Praha, 2010. Vedoucí práce Magdalena Kotýnková.
Internetové zdroje:
http://www.hypoindex.cz/ceske-domacnosti-dluzi-pres-1-1-bil-korun-lide-totiz-chteji-mit-vse-rychle/
http://khk-dluhy.mypage.cz/thema/predluzenost
http://www.socialni-zaclenovani.cz/prevence-zadluzovani-a-reseni-predluzenosti-v-socialne-vyloucenych-lokalitach
http://finexpert.e15.cz/zadluzeni-a-predluzeni-neni-totez
http://is.muni.cz/th/251747/esf_m/dp_Prcikova.pdf
http://www.investujeme.cz/oddluzeni-jako-reseni-predluzenosti/
http://www.pomocsdluhy.cz/pdf/prirucka.PDF
http://is.cuni.cz/studium/dipl_st/index.php?doo=detail&did=125241
http://www.czso.cz/csu/2012edicniplan.nsf/t/140025BFD0/$File/1804120608_09.pdf
http://www.penize.cz/dluhy/226887-dluzim-dluzis-dluzime-cesi-maji-pro-strach-udelano
http://www.cnb.cz/cs/menova_politika/zpravy_o_inflaci/2012/2012_IV/boxy_a_prilohy/zoi_2012_IV_box_2.html
http://www.cofet.cz/cs/
http://www.ptejteseknihovny.cz/uloziste/aba006/zadluzovani-domacnosti-v-cr
Další možnosti:
http://ciks.vse.cz/
http://library.vse.cz
http://www.vse.cz/zdroje/
http://www.cnb.cz/cs/index.html
http://www.czso.cz/
http://www.mpsv.cz/cs/
http://www.pomocsdluhy.cz/
Obor
Ekonomické vědy, obchod
Okres
--
Knihovna
Centrum informačních a knihovnických služeb Vysoké školy ekonomické v Praze
Datum zadání dotazu
10.04.2014 11:08
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu