Vztah K.H. Borovského k jezuitům
Text dotazu
Zajímá mne odkud pramení negativní vztah Karla Havlíčka Borovského k jesuitům.
Děkuji za odpověď.
Odpověď
Dobrý den,
v Lexikonu české literatury u hesla K. H. Borovský najdete informaci o negativním vztahu spisovatele ke klerikům v souvislosti s jeho nedokončeným studiem kněžství na arcibiskupském semináři v Klementinu (1840-1841).
Pramen:
FORST, Vladimír. Lexikon české literatury 2/I (H-J). Praha: Academia, 1993. 589 s. ISBN 80http://www.muni.cz/design/_img_cont/spacer.gif-200http://www.muni.cz/design/_img_cont/spacer.gif-0468http://www.muni.cz/design/_img_cont/spacer.gif-8.
Více o zážitcích Borovského ze studia kněžství najdete v životopise autora Karla Tůmy z roku 1883, dostupný je online na tomto odkazu:
http://cs.wikisource.org/wiki/Karel_Havl%C3%AD%C4%8Dek_Borovsk%C3%BD_(T%C5%AFma)
Obor
Historie a pomocné historické vědy. Biografické studie
Okres
--
Knihovna
Knihovna Filozofické fakulty UK
Datum zadání dotazu
09.04.2014 16:06
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 4+4 ?
Hledání v archivu