Výzkumné zprávy
Text dotazu
Dobrý den, ráda bych Vás poprosila o přehled výzkumných zpráv zpracovaných v souvislosti s rozpadem Československa v roce 1993 a jejich bibliografické údaje. Mám na mysli zejména ty, týkající se vzájemného vztahu Čechů a Slováků po rozpadu, zabývající se důvody rozpadu, názor občanů obou zemí na rozdělení Československa apod.
Odpověď
Dobrý den, výzkumné zprávy katalogizuje Státní technická knihovna v katalogu tzv. šedé literatury. Na dané téma jsme zde bohužel žádnou zprávu nenašli. Můžete ještě zkusit hledat, a to pomocí klíčových slov, slov z názvu, v češtině i angličtině.
Podle dostupných informací výzkumné zprávy jiným způsobem centrálně evidovány nejsou. Můžete ještě zkusit dotázat se v STK: ptejteseknihovny@stk.cz .
Ale pravděpodobně byste se musela obrátit na konkrétní pracoviště, např.: ústavy Akademie věd ČR (www.cas.cz), vysoké školy.
Vznášíme ještě dotaz na knihovnu AV ČR, zda existuje seznam výzkumných zpráv vypracovaných v rámci akademie.
Jinak můžete hledat články ze sborníků a časopisů v bázi ANL, knihy v bázi NKC: http://sigma.nkp.cz/F.
Doplňujeme odpověď kolegů z knihovny Akademie věd ČR:
Výzkumné zprávy zpracované v ústavech AV CR jsou v podstate podchyceny v databázi ASEP. Ovsem, to, ze je to vyzkumna zprava je uvedeno v 1. radku zaznamu, za jazykem prace a to pismenem V cili, kdyz na nasi hlavni web strance (www.lib.cas.cz) otevru katalog :
Ústavní bibliografie ASEP - vyhledávací systém Retrieval Ware. Publikační činnost pracovníků ústavů Akademie věd ČR od roku 1993. a zadala bych "cze V" , jsou nalezeny vsechny vyzkumne zpravy psane v cestine. Pokud vyhledavani omezim ne jazykem, ale heslem:
roz* československ* V
tak bude nalezeno 23 dokumentu, ale to "V" muze byt i zkratka krestniho jmena. Jedine "V" v prvnim radku je:
SOU-Z 20033058 CZ cze V
Kunštát, D.
Názory na rozdělení Československa. Praha, Sociologický ústav AV ČR 2003. - 2 s.
Výzkumný záměr: CEZ:AV0Z7028912
Co dal: tento katalog vlasne pouze oznamuje, odkud je dokument puvodem, cili, pokud nekdo v ASEP najde pro sebe relevantni dokument, ziskat nebo videt ho muze tak, ze se obrati se na prislusny ustav AV CR, ktery je puvodcem a nejlepe na osobu, ktera dokument zpracovala.
(Informace o bazi ASEP jsou ve sloupecku Pro ustavy - manual pro porizovani...- full text)
Obor
Informace o vydaných dokumentech
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
06.02.2008 11:39
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu