Vývoj makroekonomických veličin v socialistickém Maďarsku
Text dotazu
Jaký byl vývoj hlavních makroekonomických veličin (typu inflace, schodek státního rozpočtu, růst HDP apod.) v Maďarsku v době kadárismu 1956-1989? Popřípadě kde se dají tyto informace získat, zda vůbec? Děkuji.
Odpověď
Dobrý den, pro tak úzce zaměřený dotaz, jsme bohužel v našich zdrojích nenalezli žádné relevantní publikace. Pro vyhledávání jsme využili elektronický katalog NK ČR - báze NKC (http://sigma.nkp.cz/cze/nkc), článkovou databázi ANL (http.//sigma.nkp.cz/cze/anl), Souborný katalog ČR (http://sigma.nkp.cz/cze/skc), pro cizojazyčné dokumenty světový souborný katalog WorldCat (v rámci licencované databáze OCLC, volně dostupná verze na http://www.worldcat.org) a další zdroje, také např. katalog knihovny National bank of Hungary (http://ora1.mnb.hu/cgi-bin/w207_en.bat).
V elektronickém katalogu NK ČR jsme sice nalezli dokumenty, které by podle klíčových slov mohly obsahovat určité informace k Vašemu tématu, abychom si však byli jisti, museli bychom do nich nahlédnout:
1) RICHET, Xavier. The Hungarian model : markets and planning in a socialist economy. Cambridge : Cambridge University Press, 2008, c1989. 209 s. : il. : 23 cm. ISBN 978-521-06064-6 (brož.) (chyb.). ISBN 978-521-34314-5 (váz.) (chyb.)
* centrální plánování -- Maďarsko * hospodářská politika -- Maďarsko -- 1968-1989 * studie
2) Market reforms in socialist societies : comparing China and Hungary. Boulder : Lynne Rienner, 1989. 323 s. : il. ; 24 cm. ISBN 1-55587-096-1
* ekonomické reformy -- Maďarsko -- 1968-1989
* hospodářská politika -- Maďarsko -- 1968-1989
* ekonomické reformy -- Čína -- 1978-1989
* hospodářská politika -- Čína -- 1978-1989
* Maďarsko -- hospodářské poměry -- 1956-1989
* Čína -- hospodářské poměry -- 1949-1989
* srovnávací studie
3) TIMÁR, Mátyás. Reflections on the Economic Development of Hungary 1967-1973. Budapest : Akadémiai, 1975. 219 s
4) Reform of the Economic Mechanism in Hungary : Development 1968-71.
Budapest : Akad. Kiadó, 1972. 313 s.
Podrobnější informace by Vám snad mohly poskytnout knihovny zaměřené na oblast ekonomie, např. Centrum informačních a knihovnických služeb VŠE v Praze (http://ciks.vse.cz), Odborná knihovna České národní banky
(http://www.cnb.cz/cs/verejnost/knihovna_cnb/) nebo knihovna CERGE-EI (http://www.cerge.cuni.cz/library/default.asp).
Obor
Ekonomické vědy, obchod
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
15.04.2009 15:22
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu