Vývoj hotelnictví - terminologie
Text dotazu
Dobrý den,
píši diplomovou práci na téma: Vývoj hotelnictví v ČR a hledám jakékoliv
zdroje kde bych se o tomto tématu alespoň něco málo dozvěděla. Jedná se mi
např. o pojmy hotelnictví, hotely, pohostinství, cestovní ruch atd. Byla mi
doporučena publikace od paní Ing. Indrové: Cestovní ruch. Moc bych Vás
chtěla poprosit, zda byste mi mohli pomoci nalézt třeba i jiné zdroje.
Chtěla bych se zaměřit na vývoj od 1. světové války až po současnost.
Odpověď
Zde jsou uvedené možné prameny, ze kterých lze čerpat informace k vaší
diplomové práci. Další dokumenty lze dohledat v Souborném katalogu VŠE na
adrese http://library.vse.cz nebo prostřednictvím Jednotné informační brány
(souborné katalogy českých a světových knihoven) -
http://www.jib.cz/V?RN=665319073. Katalog VŠE lze volně prohlížet (volba
HOST), zde zjistíte i aktuální dostupnost uvedené literatury. Informace o
službách a registracích do knihovny VŠE najdete na webových stránkách
http://ciks.vse.cz.
Internetové zdroje:
http://www.ptejteseknihovny.cz/uloziste/aba001/cestovni-ruch-v-cr
http://www.cot.cz/
http://www.czechtourism.cz/
http://www.seminarky.cz/Cestovni-ruch-teorie-subkategorie181
http://cestovniruch.studentske.cz/
http://www.businessinfo.cz/cz/rubrika/cestovni-ruch/1000498/
http://www.seminarky.cz/Vyvoj-hotelnictvi-3578
Periodika:
Revue hotel :  o hotelnictví, gastronomii, cestovním ruchu a životním stylu
Food service :  moderní gastronomie, hotelnictví, účelové stravování
Literatura:
Indrová, Jarmila: Yield management a jeho uplatňování v hotelnictví.
Praha : Vysoká škola ekonomická, 1997.
Indrová, Jarmila: Podnikatelská činnost ve stravování a hotelnictví.
Praha : Vysoká škola ekonomická, 1996.
Indrová, Jarmila: Cestovní ruch : základy. Praha : Oeconomica, 2009.
Jarolímková, Liběna: Informatorium pro studenty oboru cestovní ruch.
Praha : Oeconomica, 2009.
Ryglová, Kateřina: Cestovní ruch : (soubor studijních materiálů). Ostrava :
Key Publishing, 2009.
Hesková, Marie: Cestovní ruch : pro vyšší odborné školy a vysoké školy.
Praha : Fortuna, 2006.
Pásková, Martina: Výkladový slovník cestovního ruchu. [Praha] :
Ministerstvo pro místní rozvoj České republiky, c2002.
Malá, Vlasta: Cestovní ruch :  (vybrané kapitoly). Praha : Vysoká škola
ekonomická, 1999.
Beránek, Jaromír: Řízení hotelového provozu. Praha : MAG Consulting, 2007.
Beránek, Jaromír: Provozujeme pohostinství a ubytování. Praha : Grada: MAG
Consulting, 2004.
Kiráľová, Alžbeta: Marketing hotelových služeb. Praha : Ekopress, 2006.
Kiráľová, Alžbeta: Marketing : destinace cestovního ruchu. Praha :
Ekopress, 2003.
Orieška, Ján: Technika služeb cestovního ruchu. Praha : Idea servis, 1999.
Obor
Ekonomické vědy, obchod
Okres
--
Knihovna
Centrum informačních a knihovnických služeb Vysoké školy ekonomické v Praze
Datum zadání dotazu
17.03.2010 09:54
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu