Vývoj HDP - ČR
Text dotazu
Dobrý den,
vybrala jsem si téma na diplomovou práci: Analýza faktorů determinujících
vývoj hrubého domácího produktu v ČR ve sledovaném období. Touto cestou
bych Vás chtěla požádat o literaturu k tomuto tématu.
Odpověď
Zasílám seznam možné literatury a dalších zdrojů k vaší diplomové práci (TU
Liberec?) . Další lze vyhledávat v Souborném katalogu VŠE na adrese
http://library.vse.cz a v Jednotné informační bráně
http://www.jib.cz/V?RN=665319073. Využít můžete i knihovnu České národní
banky nebo Českého statistického úřadu.
Literatura:
Měříme správně HDP : sborník textů / Jan Fischer ... [et al.] ; Marek
Loužek (ed.). Praha : CEP - Centrum pro ekonomiku a politiku, 2005.
Křovák, Jiří: Ukazatele rozšiřující pojetí hrubého domácího produktu .
Praha : Český statistický úřad, 2002.
Dvořák, Pavel: Veřejné finance, fiskální nerovnováha a finanční krize.
Praha : Beck, 2008.
Dvořák, Pavel: Vybrané problémy hospodářské politiky. Praha : Oeconomica,
2004.
Kliková, Christiana: Hospodářská politika. Ostrava : Institut vzdělávání
Sokrates, 2003.
Kotlán, Igor: Aplikovaná hospodářská politika. Ostrava : Institut
vzdělávání Sokrates, 2001.
Slaný, Antonín: Makroekonomická analýza a hospodářská politika. Praha :
Beck, 2003.
Soukup, Jindřich: Makroekonomie : moderní přístup. Praha : Management
Press, 2007.
Arnold, Lutz G.: Business cycle theory. Oxford : Oxford University Press,
2010.
Czesaný, Slavoj: Hospodářský cyklus : teorie, monitorování, analýza,
prognóza . Praha : Linde, 2006.
Holman, Robert: Makroekonomie : středně pokročilý kurz. Praha : C.H. Beck,
2010.
Hušek, Roman: Ekonometrická analýza. Praha : Oeconomica, 2007.
Spěváček, Vojtěch: Transformace české ekonomiky : politické, ekonomické a
sociální aspekty. Praha : Linde, 2002.
Hronová, Stanislava: Národní účetnictví : nástroj popisu globální
ekonomiky. Praha : C.H. Beck, 2009.
Hronová, Stanislava: Národní účetnictví : koncept a analýzy. Praha : C.H.
Beck, 2000.
Bakalářské, diplomové a dizertační práce (elektronický zdroj, nejsou volně
dostupné):
Fara, Tomáš: Hodnocení úspěšnosti fiskální politiky na vybraných
konkrétních případech. Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v
Praze. Fakulta managementu, 2010.
Hnilica, Petr: Výpočet hrubého výstupu v České republice. Bakalářská práce
(Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2011
Kabelková, Renata: Analýza hrubého domácího produktu České republiky.
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta
podnikohospodářská, 2010.
Matela, Michal: Analýza hrubého domácího produktu České republiky.
podnikohospodářská, 2011.
Nedvědová, Kateřina: Hospodářský cyklus a ekonomická transformace v České
republice. Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze.
Národohospodářská fakulta, 2010.
Pánková, Michaela: Analýza hrubého domácího a hrubého národního produktu
v ČR : Porovnání struktury HDP a HNP pro ČR. Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká
škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2010.
Fischer, Jakub: Konstrukce čtvrtletních předběžných odhadů vývoje hrubého
domácího produktu s ohledem na charakter a vypovídací schopnosti
oficiálních odhadů. Doktorská disertační práce (Ph.D.)—Vysoká škola
ekonomická v Praze, Fakulta informatiky a statistiky, 2004.
Internetové zdroje:
http://www.mfcr.cz/cps/rde/xchg/
http://www.cnb.cz/cs/index.html
http://www.businessinfo.cz/cz/
http://www.czso.cz/csu/redakce.nsf/i/home
http://www.vsem.cz/data/data/ces-soubory/working-paper/gf_WPNo1.pdf
http://en.vsem.cz/data/data/ces-soubory/working-paper/gf_WPNo5.pdf
Obor
Ekonomické vědy, obchod
Okres
--
Knihovna
Centrum informačních a knihovnických služeb Vysoké školy ekonomické v Praze
Datum zadání dotazu
16.06.2011 11:50
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu