Vyšel tiskem Petr Chelčický, Výklad Řím 13: 1–3?
Text dotazu
Dobrý den, rád bych se zeptal, zda vyšel někde tiskem nebo je jinak běžně dostupný text spisu Petra Chelčického Výklad Řím 13: 1–3. Děkuji.
Odpověď
Dobrý den,
spis Petra Chelčického Výklad Řím 13: 1-3 jsme v našich dostupných zdrojích nenašli. Podle soupisu díla P. Chelčického, viz níže, v češtině tento spis nevyšel.
BOUBÍN, Jaroslav. Petr Chelčický: myslitel a reformátor. Praha: Vyšehrad, 2005. ISBN 80-7021-654-9.
Soupis díla Petra Chelčického
Spisy vydané v českém jazyce: …
Spisy vydané pouze v cizích jazycích:
Kterak života svého nemáme milovati. ale raději nenáviděti (Eduard Peschke. Die Theologie der Böhmischem Brüder in ihrer Frühzeit 1.2, Stuttgart 1940, s. 1-10)
Výklad na Otčenáš (Eduard Peschke, Die Theologie der Böhmischen Brüder, s. 22-76)
Výklad na slova sv. Pavla (Eduard Peschke, Die Theologie der Böhmischen Brüder, s. 11-21)
Výklad Řím. 13,1-3 (Amedeo Molnár, Romani 13 nella interpretazione della Prima Riforma, Protestantesimo 24, 1969, s. 76-78)
Nevydané spisy: …
Doporučujeme obrátit se ještě na Knihovnu Katedry církevních dějin, Evangelická teologická fakulta Univerzity Karlovy https://web.etf.cuni.cz/ETFN-1.html .
Dále ještě např. na Filosofický ústav AV ČR nebo http://cms.flu.cas.cz/cz/o-nas/historie-a-vyzkum.html,
Centrum medievistických studií, společným pracovištěm Filosofického ústavu Akademie věd, v. v. i. a Univerzity Karlovy v Praze.
Obor
Filozofie a náboženství
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
15.02.2021 08:00
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu