Výroba plavené křídy
Text dotazu
Dobrý den, potřeboval bych najít technickou knihu, která popisuje technologii výroby plavené křídy, může být i v němčině či angličtině.
Odpověď
Dobrý den,
publikace popisující plavenou křídu je dostupná v Národní knihovně ČR
(hlavní stránka knihovny: www.nkp.cz) kniha je v angličtině, zde je její citace i s abstraktem:
Calcium carbonate : from the Cretaceous period into the 21st century /
edited by F. Wolfgang Tegethoff in collaboration with Johannes Rohleder and Evelyn Kroker.
-- English ed.. -- Basel : Birkhäuser Verlag, c2001. -- ix, 342 s. : il. ; 24 cm ISBN 3-7643-6425-4
Abstrakt:
What do chalk, limestone and marble have in common? They are all composed of calcium carbonate with the chemical formula CaCO3.The diversity of uses of this mineral are just as multifarious as the diversity of its compounds encountered in nature. Calcium Carbonate - From the Cretaceous Period into the 21st Century presents all the facets of this white mineral, thereby uniting the entire world of calcium carbonate within its covers - its geology, art history, extraction and processing and, self-evidently, its uses in modern industry.The most important limestone deposits, the role of marble in antiquity, and the characteristics of calcium carbonate as a pigment and filter for paper, plastics and paints, are all presented in a concise, readily understandable form.This makes the book an invaluable companion in the day-to-day work of the specialist in industry and research, and it gives interested laymen access to the complex interdependencies of this fascinating mineral. viz http://books.google.com/books?id=pbkKGa19k5QC&source=gbs_ViewAPI
Dále jsem nalezla normu ČSN EN ISO 3262-4 charakterizující plavenou křídu ovšem na bílení:
Plniva nátěrových hmot - Specifikace a zkušební postupy - Část 4: Plavená křída
Extenders for paints - Specifications and methods of test - Part 4: Whiting (ISO 3262-4:1998)
Třídicí znak: 671300 Vydána: 3.1999. Norma je v angličtině.
Pokud Vám bude stačit do normy nahlédnout, můžete tak učinit z vyhrazených počítačů ve studovně časopisů ve 3. NP budovy Národní technické knihovny, norma je přístupná  v plném znění v elektronické formě v rámci databázi ČSN online
Z licenčních důvodů bohužel není možné normy tisknout ani jinak rozmnožovat.
V případě, že jste mimopražský, prosím, napište, zašlu Vám přehled dalších knihoven, které zpřístupňují normovanou literaturu.
Případně si normu můžete zakoupit či do ní za poplatek nahlédnout v Informačním centru
Úřadu pro technickou normalizaci, metrologii a státní zkušebnictví (https://www.unmz.cz/).
Obor
Informace o vydaných dokumentech
Okres
--
Knihovna
Národní technická knihovna
Datum zadání dotazu
13.04.2011 10:22
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu