výroba alkoholu, zisky
Text dotazu
Prosím o sdělení informace, kolik Kč činily zisky producentů alkoholických nápojů v ČR v roce 2006. Děkuji
Odpověď
Dobry den, bohuzel se nam nepodarilo v dostupnych statistikach nalezt informaci o ziscich producentu alkoholickych napoju v CR za rok 2006. Informace za rok
2005 obecne pro vyrobu napoju naleznete v publikaci Panorama potravinarskeho
prumyslu:
Panorama potravinarskeho prumyslu 2005. Praha : Ministerstvo zemedelstvi Ceske republiky, 2006. 92 s. ISBN 80-7084-456-5.
http://www.mze.cz/Index.aspx?typ=2&ch=75&ids=571&val=571
s. 10 - Tabulka 3 - Trzby za prodej vlastnich vyrobku a sluzeb v beznych cenach a ve stalych cenach v letech 2000-2005
- OKEČ 15.9 (vyroba napoju) - za rok 2005 - 56 344,4 mil. Kc (bezne ceny),
49 050,7 mil. Kc (stale ceny)
s. 82  - Graf I  - Podil na trzbach za prodej vlastnich vyrobku a sluzeb v roce 2005
-  OKEČ 15.91 (vyroba destilovanych alkoholickych napoju) - 8,3%, OKEČ 15.92 (vyroba etylalkoholu kvasenim) - 1,0%, OKEČ 15.93 (vyroba hroznoveho viny) - 5,3%, OKEČ 15.96  (vyroba piva) - 50,2%, OKEČ 15.97 0,7%, OKEČ 15.98 (staceni mineralni a pitne vody do lahvi a vyroba nealkoholickych napoju) - 34,5%
Ve statistikach, ktere na svych strankach zverejnuje Cesky statisticky urad (http://www.czso.cz/csu/2007edicniplan.nsf/p/5101-07), jsou v tabulce 9 pro rok 2006 slouceny udaje pro oblast vyroby potravin. vyrobku a napoju a tabakovych vyrobku.
Pro zjisteni aktualnejsich a podrobnejsich informaci bychom Vam doporucili obratit se primo na specializovane instituce, napr. Potravinarskou komoru Ceske republiky - http://www.foodnet.cz/, jejiz cleny jsou mimo jine i Unie vyrobcu lihovin Ceske republiky - http://www.hledamdodavatele.cz/firmy/023315-unie-vyrobcu-lihovin-ceske-repub
liky/  a Cesky svaz pivovaru a sladoven - http://www.cspas.cz/. Dale muzete kontaktovat Vyzkumny ustav zemedelske ekonomiky - http://www.vuze.cz/, ktery publikaci Panorama potravinarskeho prumyslu zpracoval nebo primo Ministerstvo zemedelstvi CR - http://www.mze.cz.  Garantem oblasti zemedelstvi je v ramci sluzby Ptejte se knihovny Zemedelska a potravinarska knihovna, muzete se proto se svym dotazem obratit i na tuto knihovnu
(http://www.ptejteseknihovny.cz/ask_ABA009 nebo info@uzpi.cz nebo http://www.agronavigator.cz/ptejte_se.asp).
Zdrojem informaci mohou byt i vyrocni zpravy jednotlivych producentu, na internetu naleznete napr. zpravy o hospodareni  Stock Plzen (http://www.stock.cz/download/zprava/pdf/2006_annual_report_cz.pdf),
R.Jelinek (http://www.rjelinek.cz/blob.php/vz2006.pdf?story_as_soubory=9),
Prazdroj (http://www.prazdroj.cz/cz/o_spolecnosti/_download/vz06_cz.pdf).
Obor
Ekonomické vědy, obchod
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
23.11.2007 14:46
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu