Vyhledání ulice v době protektorátu v Olomouci.
Text dotazu
Prosím o sdělení kde se nachází a jak se jmenuje bývalá ulice s německým názvem Fischerzunftgasse Nr.8 v Olomouci.Děkuji za informaci.
Odpověď
Dobrý den,
jedná se o ulici Krakovskáve v části Nové Sady.
"Ulice, která je volným prodloužením ulice Polské, dostala název po významném polském městě Krakově, se kterým Olomouc již za Rakouska spojovaly četné vazby hospodářské, vojenské, ale také myšlenky slovanského soužití."
"Pojmenování přijato z důvodu, že v těsné blízkosti probíhá ulice Polská."
1932-1939 - Krakovská
1940-1945 - Rybářského cechu (Fischerzunft-Gasse)
1945-dosud - Krakovská
Použité zdroje
TICHÁK, Milan. Lexikon olomouckých ulic. 1. vyd. V Olomouci: Burian a Tichák, 2009. ISBN 978-80-87274-02-6.
SPÁČIL, Vladimír. Průvodce olomouckými ulicemi: Stav k 31. 12. 1992. Praha: DANAL, 1992. ISBN 80-901485-0-6.
Obor
Geografie. Geologie. Vědy o zemi
Okres
Olomouc
Knihovna
Vědecká knihovna v Olomouci
Datum zadání dotazu
09.08.2018 15:54
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu