Vyhledání písně podle textu
Text dotazu
Dobrý den,
vzhledem k brilanci, kterou jsem shledal při čtení odpovědi na adrese:
http://www.ptejteseknihovny.cz/[…]/hledani-pisne-podle-textu
se na vás obracím s podobnou prosbou:
Existuje píseň, v níž se zpívá: „...silnice jak stuha je, rozvinutá do kraje... venku je den tak pěkný, ale ty dívej se vpřed, nebo ti zákeřný sloup nastaví svůj bajonet... vedle dříme kamarád, ty bys usnul taky rád, ale musíš si jen dát, z cigarety doušek dýmu.“
Údajně (nevím to jistě, a proto se obracím na vás) jde o původní píseň Yvese Montanda, v českém překladu zpívaná (opět údajně) Rudolfem Pellarem.
Mohu vás poprosit o pokus dohledání textu a případně nosiče, na němž se tato píseň nachází?
Děkuji mnohokrát za tuto službu a rovněž za čas a energii věnované této otázce.
Odpověď
Dobry den,
pisen, kterou hledate, zpiva Yves Montand a je uvadena pod nazvem Les Routiers, v ceskem prekladu Soferska, Ridicska, (z filmu Mzdy strachu). Ma ovsem v cestine trosku jiny text, nez pisete ("Silnice je dlouha nit, uhani a uhani,..."), ale predpokladam, ze se jedna jen o nepresnost a jde o tu samou pisen nebo existuje vic prekladu (?).
Nize uvedene odkazy by Vas mohly zajimat:
http://www.cs-magazin.com/2006-07/view.php?article=articles/cs060732.htm
http://www.bombaj.com/deska.php?album_id=583
Cely text pisne v cestine, viz nize:
http://www.supermusic.sk/skupina.php?idpiesne=342417
V originále: Les routiers, zpiva Yves Montand
Autor textu: Vladimír Merhaut *** Autor hudby: Francis Lemarque Jiří Vašíček - Řidičská (Francis Lemarque/Vladimír Merhaut)
Odpovida textem k:
http://paroles.abazada.com/chanson,les-routiers,21407-1004.htm
Francis Lemarque
Yves Montand
Les routiers
Paroles et Musique: Francis Lemarque 1952
© Editions Beuscher
La route est un long ruban
Qui défile qui défile
Et se perd
à l'infinišíček, Jiří, 1933-2001
Obor
Informace o vydaných dokumentech
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
19.01.2010 17:35
jakub píše:
Sobota 05.12.2015 05:28
prosim tohle asi beztak nebude nikdo vedet ale zapokustoji:
a dalsi na rade je lenka prdelata fenka...
A ja z mrtvych vstal,bojovat dokazal chci slyset celej sal.
Refren:kdo se smeje naposled ten se smeje nejlip.
Kdyby to nahodou nekdo vedel z tech 10 milion cechu tak nevahejte a poslete mi to na email.
alpha9087@email.cz
PSK - admin píše:
Pondělí 07.12.2015 14:56
Dobrý den, píseň s tímto textem se nám bohužel nepodařilo najít. Služba PSK
tyler durden píše:
Čtvrtek 14.04.2016 23:46
Máš to poště bro. Tenhle underground žádnej registr nema ;) rapinpeace
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu