volejbal
Text dotazu
Dobrý den, chci se zeptat, kdo je nejlepší voleybalista a co vyhrál? Děkuji!
Odpověď
Dobrý den, zatím posledním vítězem pravidelné ankety o "Nejlepšího volejbalistu a volejbalistku" byl za rok 2007 Martin Lébl. Anketu organizuje Český volejbalový svaz, o umístění hráčů hlasují odborníci. Více informací o této anketě naleznete např. na:
* http://www.cvf.cz/?clanek=2901
* http://volejbal.idnes.cz/lebl-je-popate-volejbalistou-roku-drj-/vol_reprez.asp?c=A080125_182500_vol_reprez_elv
Nejlepší hráči za rok 2007  několika evropských zemí a USA jsou uvedeni na http://inside-volley.com/wbb/index.php?page=Thread&threadID=2360.
V Evropě uděluje ceny i Confederation Europeenne de Volleyball (CEV), vybíráni jsou i nejlepší hráči v Indesit European Champions' League:
* http://www.cev.lu/mmp/online/website/main_menu/volleyball/2224/2225/index_EN.html
* http://www.cev.lu/mmp/online/website/main_menu/the_cev/49/11205/index_EN.html
* http://volejbal.idnes.cz/kazijski-je-nejlepsi-volejbalista-evropy-fgi-/vol_reprez.asp?c=A070402_123921_vol_reprez_no
V roce 2000 byli Fédération internationale de Volleyball (FIVB)  vyhlášeni za nejlepší hráče 20.století
(http://www.fivb.org/Thegame/ChronologicalHighlights.htm) Karch Kiraly (USA,
http://www.volleyhall.org/kiraly.html) a Regla Torres (Kuba, http://www.volleyhall.org/torres.html). Volejbalovou síň slávy naleznete na http://www.volleyhall.org/honorees.html.
Obor
Tělesná výchova a sport. Rekreace
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
11.12.2008 16:23
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu