volební systémy
Text dotazu
Prosím o pomoc vyhledání odborné literatury na téma
volební systémy.Děkuji
Odpověď
Dobrý den,
k tematice volebních systémů existuje poměrně velké množství literatury, české i zahraniční publikace je možné vyhledat např. prostřednictvím elektronického katalogu Národní knihovny ČR (http://aleph.nkp.cz/cze/nkc ) nebo Souborného katalogu ČR (http://aleph.nkp.cz/cze/skc ), kde navíc získáte také informace o dostupnosti ve fondech dalších českých knihoven, zadáním spojení volební systémy do vyhledávacího pole Předmět. Na ukázku uvádíme několik dokumentů, které jsme tímto způsobem vyhledali:
Politické strany moderní Evropy : analýza stranicko-politických systémů / Maxmilián Strmiska ... [et al.]. Praha : Portál, 2005. 727 s. : il. ; 24 cm. ISBN 80-7367-038-0.
* politické strany -- Evropa * stranické systémy -- Evropa * volební systémy -- Evropa * monografie
The politics of electoral systems / edited by Michael Gallagher and Paul Mitchell. Oxford: Oxford University Press, 2008, c2005. xxxii, 662 s. : il. ; 24 cm. ISBN 978-0-19-923867-5 (brož.). ISBN 978-0-19-925756-0 (váz.)
* volební systémy * sborníky
ANTOŠ, Marek. Principy voleb v České republice : [doplněno o srovnání se státy Evropské unie]. Praha: Linde, 2008. 191 s. ; 21 cm. ISBN 978-80-7201-734-8.
Smíšené volební systémy a většinotvorné modifikace systémů poměrných / Josef Mlejnek. V Praze: Karolinum, 2010. 188 s. : il., 1 mapa ; 21 cm. ISBN 978-80-246-1782-4.
Obdobným způsobem lze vyhledávat také články, můžete využít např. bibliografickou článkovou databázi ANL - Články v českých časopisech, novinách a sbornících (http://aleph.nkp.cz/cze/anl). Pokud by Vás zajímaly i zahraniční články, existují placené zahraniční databáze, které jsou v knihovnách dostupné registrovaným uživatelům zdarma, v řadě případů nabízejí kromě bibliografických informací a abstraktů také přístup k plnému textu. Knihovny o dostupných zdrojích informují na svých webových stránkách, nabídka databází se samozřejmě může v jednotlivých knihovnách lišit podle jejich oborových profilů nebo zaměření. Přehled databází, které mají registrovaní uživatelé k dispozici v Národní knihovně, je dostupný na https://www.nkp.cz/katalogy-a-db/licencovane-db/prehled-lic-zdroju, v databázích mohou uživatelé vyhledávat přímo ve studovnách NK ČR nebo i mimo budovu knihovny prostřednictvím vzdáleného přístupu (https://www.nkp.cz/katalogy-a-db/licencovane-db/vzdaleny-pristup).
Z dalších odborných zdrojů můžete pro vyhledávání použít např. katalog Knihovny Fakulty sociálních věd Univerzity Karlovy (https://knihovna.fsv.cuni.cz/) nebo Filozofické fakulty UK (https://www.ff.cuni.cz/knihovna/), které mají katedry politologie.
Obor
Politické vědy. Vojenství
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
10.01.2012 18:54
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu