Vladimír Kopecký
Text dotazu
Dobrý den, ráda bych Vás požádala o pomoc při hledání sekundární literatury k autorovi Vladimíru Kopeckému a jeho knize Plno záhad kolem Hanky. Nepodařilo se mi nic najít ani v knihovně ani na internetu. Z této knihy mám referát a nevím si rady. Děkuji za brzkou odpověď.
Odpověď
Dobrý den, sekundární literaturu k dílu Vladimíra Kopeckého "Plno záhad kolem Hanky" je možné vyhledat prostřednictvím Článků v českých časopisech 1953-1990 (http://www.nkp.cz/pages/page.php3?page=sluz_refc.htm ), dále pak online databáze ANL- Články v českých novinách, časopisech a sbornících od roku 1991, přístupné na WWW: http://sigma.nkp.cz/F/ .
Zadání vypracování kompletního soupisu by bylo předmětem placené služby- rešerše, více informací o této službě http://www.nkp.cz/pages/page.php3?page=sluz_reserse.htm , cena se řídí dle Ceníku placených služeb a poplatků  NK ČR-
http://www.nkp.cz/pages/page.php3?page=sluz_cenik.htm#14 .
Procházeli jsme různé slovníky českých spisovatelů a další příručky zabývající se českou literaturou, které jsou dostupné v Referenčním centru NK ČR, ale bohužel jsme nikde nenalezli zmínku ani o autorovi, ani o jeho díle. Jediný záznam o Vladimíru Kopeckém je v bázi Národních autorit AUT( http://sigma.nkp.cz/F/ ), je však velmi stručný a k dalšímu hledání nedostatečný.
V knize Česká literatura 1953-2002 : článková bibliografie k 50. výročí založení časopisu. [Zpracovala Věra Vladyková]. Vyd. 1.. Praha : Ústav pro českou literaturu Akademie věd ČR, 2003. 527 s. ISBN 80-85778-37-8 je pouze uvedena citace článku týkajícího se Vašeho tématu: BOHÁČ, Antonín. Plno záhad kolem Hanky. Česká literatura, 1970, roč. 18, č.2, s. 203-204. (Kritická glosa o stejnojmenné reportáži Vladimíra Kopeckého).
Pokud máte referát na tuto knihu, bylo by snad efektivnější a z časového hlediska i méně náročné ji přečíst, než dohledávat sekundární literaturu o díle.
Kniha "Plno záhad kolem Hanky" je dostupná i v NK ČR a to ve dvou vydáních:
KOPECKÝ, Vladimír. Plno záhad kolem Hanky. Curych : Konfrontace, 1981. 188 s. ISBN 3-85770-086-6
* pro prezenční studium ve studovně
KOPECKÝ, Vladimír. Plno záhad kolem Hanky. 1. vyd.. Praha : Práce, 1969. 76, [2] s.
* pro absenční 30-denní výpůjčku
Záznam knihy spolu s možností jejího objednání v online katalogu NKC http://sigma.nkp.cz/F/ , informace o dostupnosti knihy ve fondu ostatních knihoven v Souborném katalogu SKC http://sigma.nkp.cz/F/ .
Obor
Jazyk, lingvistika a literatura
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
06.11.2008 14:51
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu