vietnamští dělníci v ČSSR
Text dotazu
Existuje nějaká publikace či články o pobytu vietnamských dělníků u nás v 70-tých a 80-tých letech?
Odpověď
Něco jsme našli. V bázi ANL (http://sigma.nkp.cz/F/) na klíčové slovo vietnamci vyjde řada záznamů, samozřejmě se většinou netýkají 70. a 80. let.
Vybíráme z nich dva. Studie St. Broučka je možná to, co hledáte, je poměrně rozsáhlá, zabývá se historií Vietnamců v Čechách a uvádí i literaturu, kde se najdou další články. Pátrání před r. 1991 bude obtížnější, většinou jsou jen tištěné bibliografie.
Brouček, Stanislav, 1947-
Integrační tendence vietnamského etnika v českém lokálním prostředí / Stanislav Brouček. -- Anglické resumé -- grafy, tabulky. -- Obsahuje bibliografii
In: Český lid. -- ISSN 0009-0794. -- Roč. 92, č. 2 (2005), s. 129-154
* Vietnamci -- imigrace -- Česko
* Vietnamci -- integrace -- Česko
* Vietnamci -- etnografický výzkum -- Česko
Müllerová, Petra
Vietnameese Diaspora in the Czech Republic / Petra Müllerová. -- Lit. 4
In: Archív orientální. -- ISSN 0044-8699. -- Roč. 66, č. 2 (1998), s.
121-126
* migrace * zahraniční politika * česko-vietnamské vztahy * imigrace * vietnamská komunita * vietnamci v ČR * Vietnam * Československo * Česko *
stol. 20., polovina 2.
Obor
Sociologie
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
28.02.2008 09:56
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu