vesnice Molodiatyn
Text dotazu
Dobrý den. Chtěl bych Vás požádat o radu, jestli by
jste neměli možnost zjistit, kde se nachází( nacházelo ) město nebo vesnice
M O L O D I A T Y N ( nevím, jestli jsou Y-I, správně napsaná a jestli nemá
být na konci názvu M ), toto město se mělo nacházet, nebo nachází, někde na
polsko-ukrajinské, nebo na rusko-ukrajinské hranici, kolem roku 1900.
Odpověď
Dobrý den,
Město Molodjatyn (též nalezena varianta názvu Molodyatyn) jsme nalezli pouze na internetových zdrojích. Zdá se, že se jedná o velmi malinké městečko či dokonce vesnici, která není v atlasech dostupných v Referenčním centru NK ČR ani zanesena.
Zde naleznete informace a online mapy, kde se vyskytuje Molodyatyn:
* http://www.personal.ceu.hu/students/97/Roman_Zakharii/map-kolomyya.gif (v rámci stránek * http://www.personal.ceu.hu/students/97/Roman_Zakharii/maps.htm)* * http://www.geographic.org/geographic_names/name.php?uni=-1552891&fid=6492&c=ukraine
* http://maps.google.com/ - zde stačí zadat do vyhledávacího pole Kolomyja a výsledek přiblížit, šipkou posouvejte mapu doleva, minete město Kyidantsi a po dalším posunutí uvidíte Molodyatyn.
Molodyatyn se nachází v regionu Ivano-Frankivsk v Karpatech, který získal své jméno po básníkovi, politikovi a spisovateli Ivanu Frankovi (1856-1916).
Blízko se nachází město Kolomyja, které je jednou z nejlepších vstupních bran do Karpat pro cizince. Jedná se o barevné, vyšňořené město vyvolávající dojem rakouských lázní.
Zdroj: BLOOM, Greg; JOHNSTONE, Sarah. Ukrajina. 1. české vyd.. Praha :Svojtka & Co., 2009. 300 s. ISBN 978-80-7352-951-2.
Obor
Geografie. Geologie. Vědy o zemi
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
11.01.2011 08:46
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu