veřejná správa v českých zemích po roce 1945
Text dotazu
Dobrý den, potřebovala bych zjistit pár odkazu na odborné texty a sborníky na téma vývoj veřejné správy v českých zemích po roce 1945.
Odpověď
Dobrý den, zdroje NK ČR jsou volně na webu http://sigma.nkp.cz/F - báze NKC obsahuje knihy a další druhy dokumentů, báze ANL články od roku 1991.
Ve všech databázích NK ČR je možné vyhledávat podle klíčových slov / předmětových hesel s možností dalšího zpřesnění.
Např. po  zadání veřejná správa and vývoj byl mimo jiné záznamy nalezený i záznam - viz
Vývoj veřejné správy v Československu a České republice (1945-2004) / Vladimír Čechák. -- Vyd. 1.. -- Praha : Eupress, 2004. -- 262 s. : il. (některé barev.), portréty, erby. ISBN 80-86754-22-7
Většina knih obsahuje seznam použité / doporučené literatury, kde je možné zjistit další základní dokumenty k tématu.
Stejným způsobem lze vyhledávat i v článkové databázi. Pokud máte zájem o články publikované do roku 1990, existuje článková tištěná bibliografie - Články v českých časopisech 1953-1990, dostupná např. v Referenčním centru naší knihovny.
Dále je možné využít i databáze Historického ústavu AV ČR - http://www.hiu.cas.cz/cs/knihovny/knihovna-praha/katalogy-a-databaze.ep/
Obor
politicke-vedy-politologie-politika-verejna-sprava-vojenstvi
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
23.11.2007 15:36
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu