Václav Novotný, historik
Text dotazu
Dobrý den, mám zpracovat životopis českého historika Václava Novotného (1869 - 1932), ale nenašla jsem jedinou knihu, která by o něm pojednávala. Mohli byste mi prosím pomoci a doporučit mi nějaké prameny? Předem moc děkuji.
Odpověď
Dobrý den,
doporučujeme Vám následující literaturu. Můžete si ji půjčit v Národní knihovně ČR k prezenčnímu studiu do všeobecné studovny a studovny společenských a přírodních věd.
Encyklopedie jsou v příručním fondu Referenčního centra a obou uvedených studoven. Pokud žijete mimo Prahu můžete se obrátit na větší knihovnu v regionu a využít meziknihovní výpůjční služby.
Urbánek, Rudolf, 1877-1962
Václav Novotný / napsal Rudolf Urbánek. -- V Praze :
Česká akademie věd a umění, 1933. -- 73 s. ; 21 cm
ISBN (Brož.)
. -- Bibliogr.
* biografie
Signatury:* 54 H 172466
Vojtíšek, Václav. Václav Novotný, jeho osoba a dílo.
Václav Novotný : O jeho osobě a díle / Václav
Vojtíšek. -- Praha : Společ. Husova musea a
Historického spolku, 1932. -- 13 s. ; 8°
Signatury:* 54 9328 * NKF II 075515
Studie ve sbornících a časopisech:
Českou minulostí : Práce věnované profesoru
Karlovy university Václavu Novotnému jeho žáky k
šedesátým narozeninám / Uspoř. Otokar Odložilík
... [et al.]. -- Praha : Jan Laichter, 1929 ("Orbis").
-- 391 s. ; 8°
Signatury:* 54 D 004719/1.ex * 54 D 14460 * NKF III 017650
Jihočeský sborník historický. Tábor, 1929. Roč. II.
Signatury: * 54 E 5993
Encyklopedická hesla:
Novotný Václav PhDr.
In: Ottův slovník naučný nové doby : Dodatky k Velikému Ottovu
slovníku naučnému " D. IV., sv. 1. Praha, 1936, s.643-644
Český biografický slovník XX. století: II. d. : K-P. Praha : Paseka,
1999, s. 477.
Nekrology:
Kalista, Zdeněk. Václav Novotný zemřel.
In: Ročenka Československé republiky. Red. Antonín Hajn. Praha, 1933, s.
103-104.
Signatury: * 54 D 3490/1933
Odložilík, Ot. Václav Novotný zemřel.
In: The Slavonic Review. 1932/33, s. 450-452
Obor
Historie a pomocné historické vědy. Biografické studie
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
26.02.2008 13:36
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 4+4 ?
Hledání v archivu