Václav Havel
Text dotazu
Dobry den, zajimalo by mne, jestli by bylo mozne nekde sehnat projev Vaclava Havla z 17.11.1989. Bohuzel se mi ho nepodarilo najit v katalogu. Byl bych Vam vdecny, kdybyste mi dokazali poradit. Predm dekuji za brzkou odpoved.
Odpověď
Podle dokumentu a pokonzultaci s "pametniky" se domnivame, ze Vaclav Havel 17. 11. 89 zadny projev nepronesl. V kazdem pripade nehovoril na shromazdeni studentu na Karlove, odkud vysel pruvod na Narodni tridu.
Vyber Havlovych projevu z listopadu a prosince 1989 najdete v:
Eseje a jiné texty z let 1970-1989 ; Dálkový výslech / Václav Havel ; [uspořádal a ediční poznámku napsal Jan Šulc]. -- Vyd. 1.. -- Praha : Torst, 1999. -- 1307 s. ; 18 cm.
Dokumenty z konce r. 1989 spojene s Obcanskym forem (vcetne projevu V.Havla) otiskuje dale:
Občanské fórum : listopad - prosinec 1989. 2. díl, Dokumenty / Jiří Suk. -- 1. vyd.. -- Praha : Ústav pro soudobé dějiny Akademie věd České republiky ; Brno : Doplněk, 1998. -- 328 s. ; 25 cm
Dokumenty vztahujici se k listopadu 1989 najdete v knize:
Deset pražských dnů : (17.-27. listopad 1989) : dokumentace / [Předml.Václav Havel ; Sest. M. Otáhal, Z. Sládek]. -- 1. vyd.. -- Praha : Academia, 1990. -- 672 s. : [48] s. fotogr. ; 21 cm.
Analýzu a výklad s radou dokumentu pak v:
Labyrintem revoluce : aktéři, zápletky a křižovatky jedné politické krize :(od listopadu 1989 do června 1990) / Jiří Suk. -- V českém jazyce vyd.1.. -- Praha : Prostor, 2003. -- 507 s., [12] s. obr. příl. : il., portréty ; 24 cm
Takovy projev neni uveden ani na strankach V. Havla (najdete tu texty jinych projevu z listopadu 1989): http://www.vaclavhavel.cz/index.php?sec=2&id=6 .
Predpokladame, ze dalsi dotazy by vam upresnili v kancelari Vaclava Havla: http://www.vaclavhavel.cz/index.php?sec=5.
Obor
Jazyk, lingvistika a literatura
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
07.02.2008 15:07
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 4+4 ?
Hledání v archivu