Ulice Karla Bureše v Plzni - po kom pojmenována
Text dotazu
Prosím o informaci, po kom je pojmenována ulice Karla Bureše v Plzni.
Děkuji
Odpověď
Dobrý den, Karel Bureš (1901 - 1944) byl zaměstnanec Škodových závodů. Vlastenecký a protifašisticky smýšlející odbojář byl za svou činnost nacisty popraven spolu se svou ženou, matkou, bratrem a švagrovou.
Použité zdroje
Víte, kde bydlíte? : encyklopedie ulic západních Čech / Markéta Čekanová. -- Starý Plzenec : FORMÁT, 1997. -- 58 s
Plzeňský "uličník" : Praktický průvodce západočeskou metropolí. -- 2. vyd.. -- Plzeň : Eltechnik, 1992. -- 79 s.
Obor
Knihovnictví, informatika, všeobecné, referenční literatura
Okres
Plzeň-město
Knihovna
Knihovna města Plzně, p. o.
Datum zadání dotazu
19.11.2018 08:00
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu