Uffo Daniel Horn
Text dotazu
píšu diplomovou práci o spisovateli, který se jmenuje Uffo Daniel Horn. Jedná se o česko-německého autora, který il v 19. stol. a narodil se v Trutnově. Existuje monografie o tomto autorovi? Pokud ano, kdo ji napsal a kde ji mohu nalézt.
Odpověď
O Uffo Hornovi jsem zjistila tuto literaturu:
Čermáková, Barbora: Uffo Horn : německý básník v Čechách (1817-1860) diplomová práce - Jihočeská univerzita
Barbora Čermáková: Nacionalizace českých Němců roku 1848 na příkladu básníka Uffo Horna, bakalářská práce, 2001 Karlova univerzita, uloeno ve skladu v Jinonicích, signatura BB 57/01
Wurzbach von, Wolfgang: Uffo Horn, In. Dichtung, Deutsche und Kunst, Prag 1901 (jde asi o článek, mohli by to mít v Národní knihovně)
Lindemayr, J.: Uffo Daniel Horn (je to v němčině, měla by to mít Národní knihovna)
Obor
Jazyk, lingvistika a literatura
Okres
--
Knihovna
Městská knihovna Ústí nad Orlicí
Datum zadání dotazu
07.02.2008 09:44
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu