úbytkový seznam
Text dotazu
Dobry den. na internetu jsem nasel ubytkovy seznam vasich knih. Chci se zeptat, jestli je mozne z nej objednat nejakou knizku. Priznam se, nevim presne co to znamena ubytkovy seznam. Schanim starsi vodackou literaturu a v spominanem seznamu se objevil titul: Holecek Amaterska stavba kanoi a kajaku, o ktery bych mel vazny zajem. Dekuji s pozdravem
Odpověď
Dobry den, Narodni knihovna CR nezverejnuje zadne ubytkove seznamy knih, protoze prakticky literaturu nevyrazuje. Domnivam se, ze jste videl ubytkovy seznam jine knihovny, prip. nabidku nejakeho antikvariatu nebo jine podobne instituce. Vim, ze bezne knihovny se statutem "verejna" knihovna literaturu vyrazuji a nabizi jinym knihovnam nebo zajemcum za symbolickou  cenu. NK CR je vsak knihovnou archivni, uchovava veskerou knizni produkci, ktera vysla na uzemi CR, viz "...Zákonem 257/2001 Sb., o knihovnách a podmínkách provozování veřejných knihovnických a informačních služeb (knihovní zákon) je definována jako knihovna s univerzálním knihovním fondem, doplněným specializovanými fondy, která trvale uchovává konzervační a historický fond...".
Dotaz jsem konzultovala i s jednim ze zpracovatelu hesla ubytkovy seznam, viz nize, ktery potvrdil moji domnenku.
Bohuzel jsem ale v nasem katalogu  knihu od autora Holecka s nazvem Amaterska stavba kanoi a kajaku nenasla.  Titul, ktery hledate, jsem nasla
v:
Centrální katalog UK
Název Amatérská stavba kanoí a kajaků / J. Holeček
Autor Holeček, Josef , 1921-
Rok 195u
Předmět kajaky
Předmět kanoistika
Předmět lodní sporty
Předmět příručky
MDT - třídění 797.1
Naklad. údaje Praha : Česká obec sokolská , [195-].
Fyzický popis 20 s.
Sigla vlastníka ABD014
Sigla   ABD014
Název instituce   Univerzita Karlova v Praze - Fakulta tělesné výchovy a
sportu - Ústřední tělovýchovná knihovna
Cizojaz.var.názvu   Charles University in Prague - Faculty of Physical
Education and Sport - Central Library
Zkratka   FTVS UK
IČO - DIČ   00216208 - CZ00216208
Kraj   Hlavní město Praha
Adresa   José Martího 31, 162 52 Praha 6 - Veleslavín
Odpovědná osoba   PhDr. Jana Bělíková (vedoucí knihovny) ; tel.: 220 172 327
belikova@ftvs.cuni.cz
Doporucuji obratit se na knihovnu FTVS se zadosti o zhotoveni kopie knihy nebo jeji casti pro osobni potrebu.
Termin              seznam ubytku knihovniho fondu
Ekvivalent           katalog ztrat knihovniho fondu x (zast.)
Ekvivalent           ubytkovy seznam x
Termin anglicky     withdrawals register
Termin anglicky     de-accession register
Termin anglicky     discards register
Vyklad terminu     Zakladni evidencni doklad knihovny, ktery obsahuje
veskere ubytky knihovniho fondu.
[VODICKOVA-CEJPEK-1965:92]
[PECH-1986:51]
[ORGANIZACE-1967:23]
Normativni vyklad  (v norme termin ubytkovy seznam) Zaznam dokumentu vyrazenych z fondu nebo sbirky.
[CSN ISO 5127-2003]
Zdroj vykladu       VODICKOVA-CEJPEK-1965:92
Zdroj vykladu       PECH-1986:51
Zdroj vykladu       ORGANIZACE-1967:23
Zdroj norm.vykladu  CSN ISO 5127-2003
Pribuzny termin  ubytek
Autor hesla          Snydr, Mirko
Lektor hesla         Stocklova, Anna
Redaktor hesla       Schwarz, Josef
Redaktor hesla       Burgetova, Jarmila
System. cislo     000000799
Obor
Tělesná výchova a sport. Rekreace
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
16.09.2009 16:25
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu