trendy cestovního ruchu
Text dotazu
Dobrý den, potřebovala bych zjistit jaké existují trendy cestovního ruchu z ekonomického pohledu?
Odpověď
Dobrý den,
k nastudování nových trendů v cestovním ruchu Vám doporučujeme projít následující publikace, jejichž záznam spolu s informacemi o jejich dostupnosti v českých knihovnách naleznete v Souborném katalogu ČR (SKC) na adrese http://aleph.nkp.cz/F. V katalogu můžete také dohledat další publikace, které by pro Vás mohly být přínosné (při zadání klíčových slov cestovní ruch, ekonomika, trendy, atd.):
* Studnička, Petr, ed. a Vrchotová, Martina, ed. Aktuální trendy cestovního ruchu v kontextu řešení regionálních disparit: seminář, Brno, 13.1.2011: Vysoká škola hotelová v Praze 8: [sborník vědeckých příspěvků]. V Praze: Vysoká škola hotelová v Praze 8, [2011]. 154 s. ISBN 978-80-87411-12-4.
Obsah: http://toc.nkp.cz/NKC/201103/contents/nkc20112164073_1.pdf
* Conrady, Roland, ed. a Buck, Martin, ed. Trends and issues in global tourism 2011. Heidelberg: Springer, C2011. xxiv, 342 s. ISBN 978-3-642-17766-8.
Předmětová hesla: cestovní ruch *  management cestovního ruchu *  sociologie cestovního ruchu * zahraniční cestovní ruch *  management destinací * cestovní ruch -- environmentální aspekty *  marketing cestovního ruchu
* Chromý, Jan a kol. Trendy komunikace v cestovním ruchu. Vyd. 1. Praha: Verbum, 2010. 115 s. Komunikace a média; sv. 3. ISBN 978-80-904415-4-5.
Předmětová hesla: komunikace (sdělování) *  marketingová komunikace *  internetová komunikace *  cestovní ruch
* Best Practices v cestovním ruchu: dobré zkušenosti a příklady pro rozvoj cestovního ruchu: sborník příspěvků z třetí mezinárodní konference. Vyd. 1. Brno: Vysoká škola obchodní a hotelová, 2010. 117 s. ISBN 978-80-87300-06-0.
Obsah: http://toc.nkp.cz/NKC/201103/contents/nkc20112163343_1.pdf
* Gúčik, Marian. Cestovný ruch: politika a ekonómia. 1. vyd. Banská Bystrica: Dali-BB, 2011. 188 s. Knižnica cestovného ruchu; 20. ISBN 978-80-89090-98-3.
* Tribe, John. The economics of recreation, leisure and tourism. 4th ed. Amsterdam: Butterworth-Heinemann, 2011. viii, 500 s. ISBN 978-0-08-089050-0.
* Stabler, Mike J., Papatheodorou, Andreas a Sinclair, M. Thea. The economics of tourism. 2nd ed. London: Routledge, 2010. xxviii, 506 s. ISBN 978-0-415-45939-6.
* Palatková, Monika. Mezinárodní cestovní ruch: analýza pozice turismu ve světové ekonomice, význam turismu v mezinárodních ekonomických vztazích, evropská integrace a mezinárodní turismus. 1. vyd. Praha: Grada, 2011. 221 s. ISBN 978-80-247-3750-8.
Obsah: http://toc.nkp.cz/NKC/201105/contents/nkc20112174213_1.pdf
* Borovský, Juraj, Smolková, Eva a Niňajová, Iveta. Cestovný ruch: trendy a perspektívy. 1. vyd. Bratislava: Iura Edition, 2008. 280 s. Ekonómia. ISBN 978-80-8078-215-3.
* Saxena, Atul. New trends in tourism and hotel industry [online]. 1st ed. New Delhi, India: Navyug Publishers & Distributors, 2008 [cit. 2012-06-12]. Dostupné z: <http://site.ebrary.com/lib/natl/Doc?id=10416183>.
Pozn.: elektronická kniha z kolekce ebraby dostupná pro registrované uživatele NK ČR. Více informací na WWW: http://www.nkp.cz/pages/page.php3?page=sluz_infozdr.php3#ebrary a http://www.nkp.cz/pages/page.php3?page=sluz_ebrary_vypujcky.htm.
Zajímavé podněty byste mohla najít také v oborových periodikách (viz Souborný katalog periodik (SKCP) na adrese http://aleph.nkp.cz/F:
* Informační bulletin: odborný časopis pro rozvoj a služby cestovního ruchu. Praha: PE-SET-PA, 1990- . Dostupné také z: <http://www.splv.cz/index.php?t=bulletin>. ISSN 1210-1559.
* Journal of tourism, hospitality and commerce: vědecko-odborný recenzovaný časopis. Brno: Vysoká škola obchodní a hotelová, 2010- . ISSN 1804-3836.
* Travel profi: časopis pro cestovní ruch. Praha: Kovářová, 1995- . ISSN 1211-2798.
Dále byste mohla využít také internetové stránky Českého statistického úřadu (http://www.czso.cz/), článek Hospodářských novin http://life.ihned.cz/cestovani/c1-53596960-osm-trendu-globalni-turistiky-vime-jak-se-bude-vyvijet-cestovni-ruch, stránky udržitelného cestovního ruchu  http://ucr.uhk.cz/page.aspx?page_id=5 - zde především prezentace v e spodní části obrazovky, bakalářská práce "Vývojové trendy cestovního ruchu v zemích EU" - http://is.muni.cz/th/135314/esf_b/textova_cast.pdf
Odborné informace Vám doporučujeme také hledat v licencovaných online databázích, které větší knihovny svým uživatelům nabízí. Pokud jste studentkou, zkuste se zeptat ve vaší školní knihovně na přístup k těmto zdrojům (inspiraci můžete nalézt na seznamu zdrojů NK ČR http://www.nkp.cz/pages/page.php3?page=sluz_infozdr.php3 - v rámci těchto zdrojů bychom Vám doporučovali např. Ebsco a zde konkrétně databázi Academic Search Complete, Wilson OmniFile Full Text Select či Business Source Complete . V těchto bázích naleznete povětšinou články z odborných periodik, některé již obsahují i připojený plný text.
Obor
Ekonomické vědy, obchod
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
10.12.2012 14:28
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu