Thomas Glynn
Text dotazu
Dobrý den, zajímaly by mě nějaké informace o autorovi knihy Sexuální praxe (v originále Pratique sexuelle) Thomasi Glynnovi. Ráda bych věděla, kdy se narodil( 1935 nebo 1947?), jaké byl národnosti a jaké bylo jeho povolání (byl sexuolog, lékař nebo psycholog?). Nikde nemohu tyto informace najít. Děkuji moc
Odpověď
Dobrý den,
Souborný katalog ČR uvádí záznam knihy autora Thomase Glynna : Sexuální praxe. Praha: PLUTO, 1991. 160 s. ISBN 80-900192-1-8. Zároveň zde naleznete prolink na záznam v autoritní bázi, která uvádí o T. Glynnovi následující informace:
Thoma J. Glynn  se narodil  v roce 1947. Pedagog, psycholog,. Autor publikací z oblasti drogové prevence. Autor publikací z oblasti psychologie mládeže.
Tomuto autorovi by odpovídal záznam v bázi autorit Kongresoví knihovny v odkazu http://authorities.loc.gov/cgi-bin/Pwebrecon.cgi?AuthRecID=3735649&v1=1&HC=1&SEQ=20120907043808&PID=K486pq4cOrJMWKQjMWAZ5MEpBizn .
Zdá se, že p. Thomas Glynn se angažuje spíše v oblasti drogové či kuřácké prevence; velmi často je spojován s publikací: School Programs To Prevent Smoking (záznam např. http://www.eric.ed.gov/ERICWebPortal/search/detailmini.jsp?_nfpb=true&_&ERICExtSearch_SearchValue_0=ED373302&ERICExtSearch_SearchType_0=no&accno=ED373302).
Thomas Glynn by měl být spíše americké národnosti, ačkoli kniha Sexuální praxe byla přeložena z francouzského originálu. Toto je pro nás poněkud zavádějící a bohužel vnáší do pátrání po totožnosti autora této knihy trochu pochyby.
Použité zdroje:
Souborný katalog ČR a báze autorit - oboje dostupné na adrese http://aleph.nkp.cz/F
Obor
Psychologie
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
02.01.2013 15:00
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu