text písně Zítřek je náš(píseň druhé pětiletky)
Text dotazu
Dobrý den, potřebuji zjistit text budovatelské písně Zítřek je náš(Václav Dobiáš, Jiří Urbanec),
ale nevím jakou vybrat knihovnu
Odpověď
Dobrý den,
text písně "Zítřek je náš" (hudba: Václav Dobiáš, text: Jiří Plachetka) z roku 1955 je následující:
1.
Má země nemá širé oceány,
má drobné říčky v slunném úbočí,
však národ náš má obrovité plány,
a smělou myslí k hvězdám útočí.
Ref.:
Zítřek je náš a naše síla vzdorná,
nezměrná křídla lidstvo rozpoutá.
Nad naším světem vlaje nepokorná
ta rudá vlajka, vlajka života,
nad naším světem vlaje nepokorná
ta rudá vlajka, vlajka života.
2.
Žár nových pecí pod horama hoří,
jak oheň strážný splývá s oblohou.
Jsou hory štítem těch, kdo zítřky tvoří,
jsou trůnem těch, kdo malost přemohou.
Ref.: ...
3.
Vítězná vlajka, větry ošlehaná,
nikdy nad námi nepřestane vlát!
V sluneční záři májového rána
vstal bohatýr, vstal proletariát.
Ref.: ...
Použité zdroje
* ŠTILEC, Jiří. Václav Dobiáš. 1. vyd. Praha: Panton, 1985. 220 s.
* DOBIÁŠ, Václav. Zítřek je náš pochod [hudebnina]. Praha: Panton, 1960. 23 hlasy. Dechovka; 5.
Obor
Hudba
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
29.04.2015 00:28
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 4+4 ?
Hledání v archivu