text písně Hej rup!
Text dotazu
Dobrý den, zajímalo by mne kde se dá nalézt původní text písně V+W Hej rup!. V dosažitelných zdrojích na internetu text refrénu neodpovídá zpívanému v originále.
Odpověď
Dobrý den, píseň Hej rup! se objevuje ve hře Kat a blázen. Její text můžete nalézt například v následujících publikacích:
1) Voskovec, Jiří; Werich, Jan. Hry [obsahuje Osel a stín -- Kat a blázen -- Balada z hadrů -- Těžká Barbora -- Pěst na oko, aneb, Caesarovo finále]. Praha: Československý spisovatel, 1980. str. 276-277.
2) Voskovec, Jiří; Werich, Jan. Máme za to (Písňové texty). Praha: Československý spisovatel, 1990. Str. 88. ISBN 80-202-0230-7.
3) Voskovec, Jiří; Werich, Jan. Kat a blázen: Satirická fantazie o 10 obr. Praha: Dilia, 1961. Str. 109.
První dvě z výše zmíněných publikací si můžete vyhledat v elektronickém katalogu Národní knihovny ČR - báze NKC (http://sigma.nkp.cz/cze/nkc) zadáním příslušného výrazu do pole autor nebo název. Údaje o možnosti výpůjčky zjistíte pod ikonkou Exempláře. Oba dokumenty je možné půjčit k prezenčnímu studiu do studovny nebo absenčně domů, můžete si je ze systému také rovnou objednat. K tomuto zadání objednávky a posléze výpůjčky knih je však nutné mít platný čtenářský průkaz NK ČR. V případě, že u nás nejste registrován a měl byste o registraci zájem, naleznete více informací na stránce
http://www.nkp.cz/pages/page.php3?nazev=Jak_to_tady_chodi&submenu3=98 .
Hru Kat a blázen naleznete v online katalogu NKC pouze jako exemplář v Národním konzervačním fondu, který podléhá zvláštnímu režimu a běžně se nepůjčuje, avšak exemplář k zapůjčení do studovny je možné vyhledat v naskenovaných katalozích Katif (http://katif.nkp.cz), kde zvolíte záložku Katalogy, poté Generální katalog II, skříň Vondrák - Woodg, zásuvka Voroš - Voss, č. záznamu 554, signatura 54 D 17676. Dokument si také můžete objednat prostřednictvím Katif pomocí odkazu Objednat titul v horní liště, kde vyplníte objednávkový formulář. K objednání v systému Katif není nutný průkaz Národní knihovny, k vyzvednutí knihy ve studovně však již ano.
Obor
Hudba
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
07.02.2008 11:55
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 4+4 ?
Hledání v archivu