Terapia
Text dotazu
Veľmi ma zaujíma téma Pesso Boyden psychomotorickej terapie.
Odpověď
Dobrý den,
o Pesso Boyden psychomotorické terapii se můžete dočíst více informací např. v následující literatuře:
* HÁTLOVÁ, Běla, ed. a KIRCHNER, Jiří, ed. Kapitoly z teorie psychomotorické terapie. [1. vyd.]. [Praha]: European Science and Art Publishing, 2010. 163 s. ISBN 978-80-87504-02-4.
* HÁTLOVÁ, Běla, KIRCHNER, Jiří a SUCHÁ, Jitka. Psychomotorická terapie demencí v počáteční a střední fázi. [Praha]: European Science and Art Publishing, 2010. 83 s. Vědecká monografie. ISBN 978-80-87504-00-0.
* ADÁMKOVÁ SÉGARD, Milena a kol. Psychomotorická terapie v léčbě poruch příjmu potravy: historický kontext psychomotorické terapie: systematický přehled výzkumů psychomotorické terapie u poruch příjmu potravy. Vyd. 1. [Praha]: European Science and Art Publishing, 2010. 108 s. Vědecká monografie. ISBN 978-80-87504-02-4.
* PESSO, Albert, BOYDEN-PESSO, Diane a VRTBOVSKÁ, Petra. Úvod do Pesso Boyden System Psychomotor: PBSP jako terapeutický systém v kontextu neurobiologie a teorie attachmentu. 1. vyd. Praha: Sdružení SCAN, 2009. 210 s. ISBN 978-80-86620-15-2.
Knihy byly dohledány v Souborném katalogu ČR (báze SKC), který je dostupný na adrese http://aleph.nkp.cz/F.
Zajímavé by mohly být také články:
* FÜRST, Aleš. Obohacování psychoterapeutické praxe poznatky z neurověd - PSB a Graweho model. Psychoterapie. Psychoterapie a neurověda, 2014, s. 124-131. ISSN 1802-3983.
* SIŘÍNEK, Jan. The embodied mind: (6. mezinárodní konference Pesso Boyden psychomotorické terapie, Amsterdam - Bergen, 4. -7. 6. 2009). Psychoterapie, 2009, 3(3-4), s. 239-241. ISSN 1802-3983. Dostupné také z: http://psychoterapie.fss.muni.cz/files/field_files/magazine/341/psychoterapie3_4_2009.pdf.
* PESSO, Albert. Umíme opravit špatné vzpomínky. Psychologie dnes, 2009, 15(2), s. 6-9. ISSN 1212-9607.
* PRAŠKO, Ján et al. The Effect of two Sessions of PBSP Psychotherapy on Brain Activation in Response to Trauma-related Stimuli. The Pilot fMRI Study in Traumatized Persons = Efekt dvou sezení PBSP psychoterapie na aktivaci mozku v odpovědi na stimuly evokující trauma. Pilotní studie fMRI u traumatizovaných osob. Psychiatrie, 2005, 9(suppl. 3), s. 85-90. ISSN 1211-7579. Dostupné také z: http://www.tigis.cz/casopisy/pro-lekare/psychiatrie.
Články byly dohledány v bázi ANL, která je dostupná na adrese http://aleph.nkp.cz/F .
Po zadání "Pesso Boyden" do běžných internetových vyhledávačů, se zobrazí např. následující výsledky:
* https://is.cuni.cz/webapps/zzp/detail/85337/ - diplomová práce na UK
* http://pbsp.com/
* http://pessoboydenuk.org/pesso-boyden-therapy/
Obor
Psychologie
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
19.01.2016 00:21
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu