tanec jive
Text dotazu
Dobrý den, v jakém taktu (rytmu) se tancuje jive? Existují na internetu stránky, kde by byly popsány a vysvětleny hlavní figury u základních standardních i latinskoamerických tanců? Děkuji, přeji hezký den
Odpověď
Dobrý den, latinsko-americký tanec jive se tanči v 4/4 taktu. Pro soutěž v jivu se má používat tempo 40 - 46 taktů za minutu.
Základní popis a rytmus jivu naleznete na internetové stránce:
http://tance.unas.cz/tance/latinsko-americke/jive.php .
Bohužel na českém internetu není výukových stránek o tanci mnoho. Základní kroky některých tanců jsou naznačeny například na stránkách:
http://www.tsbolero.com/zajimavosti/tanecni_kroky.html . Na trhu je ovšem výukový software nazvaný Pojď tančit!:
http://www.e-software.cz/vyuka/ostatni/pojd-tancit-vyuka-tance.html.
Demoverzi si můžete stáhnout na výše zmíněných stránkách nebo přes stránky:
http://gigamania.zive.cz/?fid=8080 .
Zahraniční internetové stránky se výuce tance věnují více. Online výuku naleznete například na stránkách:
http://www.ballroomdancers.com/dances/
http://www.thedancestoreonline.com/ballroom-dance-instruction/jive-free-lessons.htm
http://www.learntodance.com/online-dance-lessons.htm
Popřípadě v knižní podobě je možné si zapůjčit útlé výukové sešity věnované jednotlivým tancům. Například:
*  Společenský tanec : Technika latinsko-amer. tanců : Paso doble Nakl. údaje   Brno : Kraj. kult. středisko, 1989
* Společenský tanec : Technika standardních tanců : Valčík / [Z angl.] přel. Jiří Strejc Nakl. údaje   Brno : Kraj. kult. středisko, 1989
* Společenský tanec : Technika latinských tanců : Rumba / Z materiálů ISID přel. Jiří Strejc  Nakl. údaje   Brno : Kraj. kult. středisko, 1988
*  Společenský tanec : technika latinských tanců - samba / [z angl.] přel. Jiří Strejc Nakl. údaje   Brno : Kraj. kult. středisko, 1988
*  Společenský tanec : Technika lat. tanců : Jive / Z [angl.] materiálů ISTD přel. Jiří Strejc Nakl. údaje   Brno : Kraj. kult. středisko, 1988
Řadu dalších naleznete v Online katalogu Národní knihovny ČR:
http://sigma.nkp.cz/cze/nkc (po zadání hesla: společenský tanec).
Obor
Divadlo, film, tanec
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
06.03.2008 11:17
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu