tanec flamenco
Text dotazu
Prosím o doporučení publikace, ve které bych se dočetl základní informace o tanci flamenco (v češtině nebo angličtině) a která by obsahovala popis základních pozic tohoto tance. Srdečně děkuji za Vaši pomoc.
Odpověď
Dobrý den,
z báze NKC a ANL (http://sigma.nkp.cz/F/) vybíráme:
Urbanová, Emilie
Španělské tance : učebnice pro 3. až 5. roč. tanečních oddělení konzervatoří a 6. až 8. roč. hudební a taneční školy / Emilie Urbanová ; Il. Jan Maget. -- 1. vyd. -- Praha : SPN, 1983 (Most : SG). -- 94 s. : obr., noty ; 27 cm + Hudební příloha, 40s.. -- (Učebnice pro stř. školy) ISBN (Váz.) : 21 Kčs
Signatury:* 54 D 066275* III 094112
Čapek, Miroslav
Cesta za flamencem / Miroslav Čapek. -- 3 il. In: Lidé a země. -- ISSN 0024-2896. -- Roč. 52, č. 4 (2003), s. 74-77 * Granada (Španělsko) -- stol. 20./21. * reportáže
Drdácká, Jana
Flamenco / Jana Drdácká ; Nina Vangeli. -- il. In: Taneční zóna. -- ISSN 1213-3450. -- Roč. 9, č. 1 (2005), s. 40-43 * flamenco * české tanečnice * rozhovory
Konrádová, Petra
Tančit flamenco? / Petra Konrádová. -- 9 il.. -- Rubrika: Fenomén In: Reflex. -- [Praha]. -- ISSN 0862-6634. -- Roč. 15, č. 36 (20040902), s. 30-35
Černý, O.A.
Zahrajte mi sardanu, zatančete flamenco / O.A. Černý. -- 2 fot In: Lidé a země. -- ISSN 0024-2896. -- Roč. 41, č. 4 (1992), s. 238-239 * tanec * flamenco * Španělsko * reportáže
Dále doporučujeme adresu:
http://www.flamencheco.cz/cs/html/pages/flamenco.php3
(zde je historie flamenca,jeho hudba, popis tance a odkazy na další stránky v mezinárodním rozsahu).
Obor
Divadlo, film, tanec
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
26.02.2008 18:48
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 4+4 ?
Hledání v archivu