stres u dětí a dospělých
Text dotazu
Dobrý den,
chtěla bych se zeptat na nějakou publikaci, která by rozebírala zvládání stresu mezi dospělými a oproti tomu zvládání dětmi. Jaké jsou rozdíly v chápání krizových situací.
Děkuji
Odpověď
Dobrý den,
v možnostech této služby je pouze dohledání literatury do plus mínus pěti záznamů. Pokud byste měla zájem o vyhledání většího množství titulů, jedná se již o vytvoření tzv. rešerše. Musela byste si tedy zažádat o vytvoření rešerše přes objednávkový formulář, dostupný z našich stránek http://www.nkp.cz/sluzby/res. Tato služba je však placená. Více viz: http://www.nkp.cz/sluzby/reserse.
Nám se podařilo zběžným vyhledáváním najít k Vašemu tématu např. tyto zdroje (v některých případech byste využila pravděpodobně jen některou z kapitol nikoli celé knihy):
* Blahutková, Marie a kol. Pohybem proti civilizačním chorobám. 1. vyd. Brno: Masarykova univerzita, 2009. 127 s. ISBN 978-80-210-5110-2.
[ http://aleph.nkp.cz/F/?func=direct&doc_number=004457179&local_base=SKC ]
* Blahutková, Marie a kol. Zvedni se a běž. 1. vyd. Brno: Masarykova univerzita, 2008. 67 s. ISBN 978-80-210-4790-7.
[ http://aleph.nkp.cz/F/?func=direct&doc_number=003774369&local_base=SKC ]
* Stehlík, Miloslav, ed., Němečková, Zuzana, ed. a Reguli, Zdenko, ed. Zvládání extrémních situací: 2. ročník mezinárodní vědecké konference = Coping with extreme situations: sborník článků: 18.-20.11.2009: Praha, Školící a rekreační zařízení Ministerstva vnitra Spiritka. Praha: CASRI, 2009. 58 s. ISBN 978-80-254-5909-6.
[ http://aleph.nkp.cz/F/?func=direct&doc_number=004114418&local_base=SKC ]
* Bauerová, Drahomíra. Strategie zvládání stresu a stresory u seniorů v domácnostech a domovech pro seniory [rukopis]. České Budějovice, 2012. 88 l., [11] l. příl. Dostupné také z: https://wstag.jcu.cz/StagPortletsJSR168/KvalifPraceDownloadServlet?typ=1&adipidno=25278.
* Ulrichová, Monika. Člověk, stres a osobnostní předpoklady: souvislost osobnostních rysů a odolnosti vůči stresu. Vyd. 1. Ústí nad Orlicí: Oftis ve spolupráci s Pedagogickou fakultou Univerzity Hradec Králové, 2012. 100 s. ISBN 978-80-7405-186-9.
[ http://aleph.nkp.cz/F/?func=direct&doc_number=005636388&local_base=SKC ]
* Rosenzweig, Saul, Flemingová, Edita E. a Rosenzweigová, Luisa. Dětská forma resenzweigovy obrazově-frustrační metody. 1. vyd. Praha: [s.n.], 1958. 48 s.
[ http://aleph.nkp.cz/F/?func=direct&doc_number=004180066&local_base=SKC ]
* Malá, Eva a kol. Dítě a stres. 1. vyd. Praha: Tigis, 2007. 143 s. ISBN 978-80-903750-1-7.
[ http://aleph.nkp.cz/F/?func=direct&doc_number=003062045&local_base=SKC ]
* Mlčák, Zdeněk. Psychická zátěž u dětí základní školy. Vyd. 1. Ostrava: Ostravská univerzita, 1999. 193 s. Spisy Filozofické fakulty Ostravské univerzity = Scripta Facultatis philosophicae Universitatis Ostraviensis; č. 126. ISBN 80-7042-543-1.
[ http://aleph.nkp.cz/F/?func=direct&doc_number=000974208&local_base=SKC ]
Jako klíčová slova jsme použili : děti, stres, zvládání stresu.
Dále můžete zkusit vyhledávat sama i s dalšími klíčovými slovy, které nejlépe můžete zvolit vy, protože vy máte představu o tom, co přesně Vás zajímá a můžete využít. Klíčová slova pak můžete také různě kombinovat pokud zvolíte rozšířené vyhledávání. Hledat můžete kromě našeho katalogu např. v těchto databázích:
* Jednotná informační brána www.jib.cz
* článková databáze ANL http://aleph.nkp.cz/cze/anl
* Souborný katalog české republiky Caslin (pro knihy) http://aleph.nkp.cz/cze/skc
* Souborný katalog české republiky Caslin (pro periodika) http://aleph.nkp.cz/cze/skcp
Obor
Psychologie
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
16.12.2014 15:31
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 4+4 ?
Hledání v archivu