Státní výdaje do sportu
Text dotazu
Dobrý den, chtěl jsem se zeptat, jestli existují
publikace zabývající se Státními výdaji do sportu v období 1945-1989(nemusí
jít o celé toto období, stačí aby splňovalo daný interval). Děkuji
Odpověď
Dobrý den,
konkrétně publikaci, která by se zabývala financováním sportu v daném časovém rozmezí (1945 - 1989), jsme v našem fondu bohužel nenalezli. Z fondu Národní knihovny ČR byste ovšem mohl využít některé z následujících knih:
* Plnění a kontrola státního rozpočtu v roce 1954. Praha : Min. financí, 1954.
* KABEŠ, Jaroslav. Státní rozpočet na rok 1953. 1. vyd. Praha : Orbis, 1953.
* Rozpočet země České na rok 1949 ... V Praze : Státní tiskárna, 1948.
* Státní rozpočet a finanční politika na rok 1968 : základní materiály schválené Národním shromážděním a vládou ČSSR. 1. vyd. Praha : Svoboda, 1968.
* Socialisticky žít : Jak pracující zabezpečují rozvoj kultury, zdravot. a soc. péče, tělesné výchovy a sportu. Praha : Min. financí, 1961.
* Rozvoj odvětví tělesná kultura a zdokonalování jeho řízení : Sborník výsledků analytické etapy dílčích témat hl. úkolu St. plánu ekon. výzkumu.
Praha : Fak. tělesné vých. a sportu Univ. Karlovy, 1987.
* Tělesná kultura v plánech sociálního a ekonomického rozvoje společnosti a ve volebních programech Národní fronty : Sborník příspěvků 9. tematické konference výboru pro tělesnou výchovu a sport vlády ČSR... Praha : Sportpropag, 1986.
Předpokládáme, že hlavním zdrojem informací pro Vás ovšem budou archivní materiály. V této oblasti se prosím obraťte na Národní archiv ČR:
http://www.nacr.cz/ - viz Průvodce po fondech - 4 oddíl: Oddělení fondů státní správy z let 1945-1992.
* Analýza financování sportu po roce 1989: http://www.msmt.cz/file/15038
Další literaturu k tématu můžete dohledat prostřednictvím Online katalogu Národní knihovny ČR: http://aleph.nkp.cz/cze/nkc, Souborného katalogu ČR: http://aleph.nkp.cz/cze/skc či portálu Knihovny: https://www.knihovny.cz/.
Obor
Tělesná výchova a sport. Rekreace
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
20.03.2012 10:08
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 4+4 ?
Hledání v archivu