Státní rozpočty 70.let
Text dotazu
Dobrý den,
potřebuji sehnat návrhy státních rozpočtů z let 1970-1980, nepotřebuji žádný konkrétní výpis, píši práci o financování sportu, takže položky "celkové výdaje" a "výdaje na tělovýchovu" by mi bohatě stačily. Byl jsem již v NA, materiály z MF i z ÚV KSČ sice mají, ale nejsou zpracovány, proto se obracím na vás. Pokud by nebyly dostupné rozpočty, tak bych ocenil každý odkaz, kde bych mohl alespoň nějaká odhadovaná čisla zjistit. Děkuji předem za odpověď.
Odpověď
Dobrý den,
přehled celkových výdajů ve státním rozpočtu uvádějí např. Statistické ročenky Československé socialistické republiky. (Praha : SNTL, 1959-1989). V Národní knihovně ČR jsou ročenky dostupné ve Všeobecné studovně - volném výběru. Bohužel však konkrétní údaje o nákladech spojených s tělovýchovou zde uvedeny nejsou.
Podrobnější materiály ke státnímu rozpočtu by mohla vlastnit Parlamentní knihovna: http://www.psp.cz/kps/knih/.  Některé dokumenty spojené s touto problematikou je možné dohledat i přes volně dostupnou Společnou česko-slovenskou digitální parlamentní knihovnu: http://www.psp.cz/eknih/
Se svým dotazem se můžete zkusit obrátit také na Český statistický úřad: http://www.czso.cz/
Obor
Politické vědy. Vojenství
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
23.05.2012 08:11
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 4+4 ?
Hledání v archivu