Státní dluh
Text dotazu
Dobrý den, prosím o ínformace, z kterých publikací
čerpat k DP na téma MF - koordinátor státního dluhu, dluhový manažer.
Správa státního dluhu. Porovnání s ostatními zeměmi OECD. Předem děkuji za
odpoveď.
Odpověď
V seznamu najdete možnou literaturu a další odkazy k vaší diplomové práci.
Další zdroje lze najít v souborném katalogu VŠE na adrese
http://library.vse.cz (závěrečné práce nejsou veřejně přístupné), dále pak
např. prostřednictvím Jednotné informační brány
http://www.jib.cz/V?RN=665319073.
Další zdroje vám pak může poskytnout Odborná knihovna České národní banky,
Ústřední statistická knihovna nebo knihovna při ministerstvu financí
Literatura:
Advances in risk management of government debt. Paris : Organisation for
Economic Co-operation and Development, 2005.
http://dx.doi.org/10.1787/9789264104433-en - Plný text.
Debt management and government securities markets in the 21st century.
Paris : Organisation for Economic Co-operation and Development, 2002.
http://dx.doi.org/10.1787/9789264176003-en - Plný text
Shughart, William F.: The economics of budget deficits.2 svazky.
Cheltenham : Edward Elgar, c2002.
http://toc.nkp.cz/VSE/200911/contents/000014384_2.pdf - Obsah
Central government debt ... : statistical yearbook = Dette de
l'administration centrale : annuaire statistique ...Paris : Organisation
for Economic Co-operation and Development,
2000-http://dx.doi.org/10.1787/cgd-2010-en-fr - Plný text
Hamerníková, Bojka: Veřejné finance. Praha : ASPI, 2007. ISBN
978-80-7357-301-0 (brož.)
Dvořák, Pavel: Veřejné finance, fiskální nerovnováha a finanční krize.
Praha : Beck, 2008. ISBN 978-80-7400-075-1 (brož.).
Revenda, Zbyněk: Peněžní ekonomie a bankovnictví. Praha : Management Press,
2005. ISBN 80-7261-132-1 (váz.)
Musgrave, Richard Abel: Veřejné finance v teorii a praxi. Praha :
Management Press, 1994. ISBN 80-85603-76-4 (váz.).
Internetové odkazy:
http://www.cnb.cz/cs/index.html
http://www.cnb.cz/cs/verejnost/knihovna_cnb/
http://www.czso.cz/csu/redakce.nsf/i/home
http://www.czso.cz/csu/redakce.nsf/i/knihovna
http://www.oecd.org
http://www.vlada.cz/
http://www.mfcr.cz
http://www.penizenavic.cz/
Internetové zdroje:
http://ekonomika.idnes.cz/ekonomika.aspx?c=A110110_135548_ekonomika_fih
http://ekonomika.idnes.cz/poslanci-podporili-emisi-dluhopisu-za-132-miliard-fus-/ekonomika.aspx?c=A110202_105536_ekonomika_jvo
http://www.finance.cz/zpravy/finance/296982-snemovna-podporila-vydani-dluhopisu-za-132-miliard-kc/
http://zpravy.e15.cz/domaci/ekonomika/statni-dluh-loni-stoupl-na-1-344-bilionu-korun
http://www.mfcr.cz/cps/rde/xchg/mfcr/xsl/statni_dluh.html
http://www.finance.cz/zpravy/finance/247376-statni-dluh-u-nas-a-ve-svete/
http://www.celysvet.cz/poradi-statu-statni-dluh
http://www.euroekonom.cz/ekonomie-clanky.php?type=lekce20
Obor
Ekonomické vědy, obchod
Okres
--
Knihovna
Centrum informačních a knihovnických služeb Vysoké školy ekonomické v Praze
Datum zadání dotazu
04.02.2011 13:41
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu