Spisovatel Rudolf Faukner
Text dotazu
Dobrý den. Zajímám se o osud předválečného radiotechnika a později také spisovatele vědecko-fantastického žánru pana Rudolfa Fauknera (* 12.12.1889 - 11.06.1971).
Rovněž sháním jeho fotografii a místo kde zemřel. Možná by mohla být nějaká zmínka v záložkách jeho knih. Pan Faukner psal rovněž ve spolupráci s panem Charouzem pod pseudonymem Fauchar
Odpověď
Dobrý den,
nejpodrobnější informace o R. Fauknerovi podává heslo ve Slovníku české literární fantastiky (s. 66-67), stručnější heslo pak Encykopedie SF.
R. Faukner zemřel v Praze, jeho portrét se nám zjistit nepodařilo. Vzhledem k tomu, že jej neuvádí citovaný slovník, zřejmě v běžných pramenech k dispozici není.
Prameny:
Slovník české literární fantastiky a science fiction / Ivan Adamovič. -- Vyd. 1.. -- Praha : R 3, 1995. -- 349 s. : il., portréty ; 22 cm
Encyklopedie literatury science fiction / sestavili Ondřej Neff a Jaroslav Olša, jr.. -- Praha : AFSF ; Jinočany : H & H, 1995. -- 555 s. ; 24 cm
Obor
Jazyk, lingvistika a literatura
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
06.11.2007 14:06
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu