Soupis poddaných 1651
Text dotazu
Dobrý den,
prosím o zjištění, zda se v Soupisu poddaných nebo v Berní rule vyskytuje jméno Pech. Jedná se o obec Strašice v okrese Rokycany.
Děkuji.
Odpověď
Dobrý den,
v rejstříku " Berní rula: generální rejstřík ke všem svazkům (vydaným i dosud nevydaným) berní ruly z roku 1654 doplněný (tam, kde se nedochovaly) o soupis poddaných z roku 1651" je na Rokycansku uveden s příjmením Pech chalupník Jakub Pech z obce Skořice (soudní okres: Rokycany, panství: Mirošov).
Berní rula i  Soupis poddaných podle víry (Plzeňsko) jsou bohužel v současné době v Národní knihovně ČR půjčené nebo na interní vazbě. Do záznamu k obci Skořice tak bohužel nemůžeme nahlédnout. V případě zájmu se na nás můžete obrátit později, popřípadě můžete do soupisu či ruly nahlédnout v některé jiné knihovně ČR, která uvedené svazky vlastní (viz):
* Berní rula I. - Plzeňsko: http://aleph.nkp.cz/F/?func=direct&doc_number=004542630&local_base=SKC
* Berní rula II. - Plzeňsko: http://aleph.nkp.cz/F/?func=direct&doc_number=001008171&local_base=SKC
* Berní rula III. - Plzeňsko: http://aleph.nkp.cz/F/?func=direct&doc_number=001024562&local_base=SKC
* Soupis poddaných podle víry I. - Plzeňsko: http://aleph.nkp.cz/F/?func=direct&doc_number=003898752&local_base=SKChttp://aleph.nkp.cz/F/?func=direct&doc_number=002028158&local_base=SKC
* Soupis poddaných podle víry II. - Plzeňsko: http://aleph.nkp.cz/F/?func=direct&doc_number=003898753&local_base=SKC ; http://aleph.nkp.cz/F/?func=direct&doc_number=001494803&local_base=SKC
* Soupis poddaných podle víry - Plzeňsko: http://aleph.nkp.cz/F/?func=direct&doc_number=001024559&local_base=SKC
Použité zdroje
* ČERVENÝ, Václav, ed. a ČERVENÁ, Jarmila, ed. Berní rula: generální rejstřík ke všem svazkům (vydaným i dosud nevydaným) berní ruly z roku 1654 doplněný (tam, kde se nedochovaly) o soupis poddaných z roku 1651. 1. vyd. Praha: Libri, 2003. 2 sv. ISBN 80-7277-058-6.
Obor
Historie a pomocné historické vědy. Biografické studie
Okres
Praha
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
05.02.2016 13:21
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu