Sorbent
Text dotazu
Analýza výroby sorbentů z uhlí chemickým loužením.
Odpověď
Dobrý den,
v několika dokumentech jsme nalezli informace o výrobě sorbentů z uhlí, avšak nikdy ve spojitosti s chemickým loužením. Protože nejsme odborníky v této oblasti, doporučovali bychom Vám prohlédnout níže uvedené zdroje, je možné, že nám nějaká informace, pro Vás důležitá, unikla.
Zároveň bychom Vám radili obrátit se spíše na odborné knihovny, které budou mít ve fondu jistě k dispozici vhodnější zdroje, případně také odborné zahraniční databáze, které by Vás mohly odkázat na další prameny. Využít můžete zejména Ústřední knihovnu Vysoké školy chemicko-technologické v Praze
(http://knihovna.vscht.cz/) nebo Ústřední knihovnu Vysoké školy báňské - Technické univerzity Ostrava (http://knihovna.vsb.cz/).
ROUBÍČEK, Václav; BUCHTELE, Jaroslav. Chemie uhlí a jeho využití. Ostrava:
Vysoká škola báňská - Technická univerzita, 2002. 213 s. : il., mapy ; 29 cm. ISBN 80-248-0147-7.
ROUBÍČEK, Václav; BUCHTELE, Jaroslav. Uhlí: zdroje, procesy, užití. Ostrava:
Montanex, 2002. 173 s. : barev. il. a mapy ; 25 cm. (Odborné publikace).
ISBN 80-7225-063-9.
BUCHTELE, Jaroslav. Uhelné sorbenty: jejich příprava a použití. In Energie, 1998, roč. 3, č. 2. S. 110-112.
Obor
Chemie. Krystalografie. Mineralogické vědy
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
20.09.2011 13:09
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu