Sociální turismus ve Francii 2
Text dotazu
Dobrý den, ráda bych požádala o vyhledání nebo radu kde najít jakoukoliv literaturu na téma Sociální turismus ve Francii (historie a současný stav). Předem děkuji za odpověď
Odpověď
Dobrý den,
sociální turistika je turistika zaměřená na lidi se zdravotním postižením, mladé lidi, lidi důchodového věku, rodiny s dětmi, kteří nemají dostatečné finance. Sociální cestovní ruch - turistika - tímto pojmem je označován cestovní ruch osob se zdravotním postižením.
Je chápán jako cestovní ruch se zaměřením na sociálně potřebné občany. Účastníci hradí jen část výdajù, případně se všechny výdaje uhradí
ze společenských spotřebních fondù.
(Čerpáno z různých odkazů na internetu)
Domníváme se, že o sociálním turismu budou spíš jen kapitoly v knihách o turistice a cestovním ruchu vůbec, než celé knihy. Podařilo se nám nají dvě knihy, které by mohly být zdrojem informací, ale jinak budete muset hledat i v publikacích o cestovním ruchu obecně, příp. na internetu.
E - Tourism v oblasti cestovního ruchu. Praha: World Media Partners, 2008. Signatura NK ČR 54 D 155379
ROUSSEL, Christian. L'organisation du tourisme en France. Paris: B.P.I., 1989. Signatura NK ČR T 157030
Z obecněji zaměřených knih, kde by také mohly být informace pro Vás:
Garcia Carrete, Didac
250 legislativnich opatreni EU ovlivnujicich sektor hotelu, restauraci a kavaren / Didac Garcia Carrete, Jonatan Henriksson, Miriam Schneider ; [preklad Ivo Hloch]. -- Praha : Ministerstvo pro mistni rozvoj CR, 2006. -- 439 s. ; 30 cm + 1 CD-ROM
ISBN 80-239-7678-8 (broz.)
Nazev orig.: 250 European Union measures affecting the hotel, restaurant and cafe sector
"Tato publikace byla vytvorena pro projekt "Skoleni a vzdelavani pracovniku v cestovnim ruchu" CZ 04.1.03/4.2.00.1/0001 Operacni program Rozvoj lidskych zdroju (OP RLZ), Opatreni 4.2., Specificke vzdelavani" -- Prelozeno z anglictiny -- Na obalce nad nazvem: Evropsky socialni fond v CR. -- Obsahuje bibliograficke odkazy a rejstrik
Henriksson, Jonatan
Schneider, Miriam
Evropsky socialni fond
* hotely -- zeme Evropske unie
* restaurace -- zeme Evropske unie
* kavarny -- zeme Evropske unie
* zakonodarstvi -- zeme Evropske unie
* pravni predpisy
Signatury:* 54 D 148533
Vlasak, Oldrich, 1955-
Evropska unie ocima obcanu CR / Oldrich Vlasak. -- [Hradec Kralove] : O. Vlasak, 2008. -- 116 s. : barev. il., portrety ; 21 cm
ISBN 978-80-254-8841-6 (v knize neuvedeno : broz.)
Hlavickovy nazev: EU ocima obcanu CR
* Evropska unie
* evropska integrace
* evropska integrace -- Cesko
* nazory a postoje -- Cesko
* Kralovehradecky kraj (Cesko : 2000-)
* informacni publikace
Signatury:* 54 H 313864
Prumysl cestovniho ruchu / Iva Galvasova ... a kolektiv. -- Vyd. 1.. -- Praha : Ministerstvo pro mistni rozvoj CR, 2008. -- 262 s. : barev. il., mapy ; 26 cm
ISBN 978-80-87147-06-1 (broz.)
Pod nazvem: GaRep, Spolecnost pro regionalni ekonomicke partnerstvi -- Na obalce nad nazvem: Evropsky socialni fond v CR -- Terminologicky slovnik. -- Obsahuje bibliografie a bibliograficke odkazy
Galvasova, Iva
GaRep (firma)
Evropsky socialni fond
* cestovni ruch -- Cesko
* management cestovniho ruchu -- Cesko
* politika cestovniho ruchu -- Cesko
* monografie * ucebnice
Signatury:* 54 F 096850
Venkovsky cestovni ruch, jeho specifika a podminky pro rozvoj / kolektiv autoru, katedra cestovniho ruchu VSE Praha. -- Praha : Oeconomica, 2007. -- 123 s. : il. ; 21 cm
ISBN 978-80-245-1159-7 (Vysoka skola ekonomicka - Oeconomica : broz.) ISBN 80-245-1159-2 (chyb.)
Na obalce pod nazvem: ESF - Evropsky socialni fond, MPSV, Ministerstvo pro mistni rozvoj -- "Skripta byla vytvorena pro projekt Skoleni a vzdelavani pracovniku v cestovnim ruchu "Venkovsky cestovni ruch, jeho specifika a podminky pro rozvoj" CZ.04.1.03/4.2.00.1/0001 Operacni program rozvoj lidskych zdroju (OP RLZ), Opatreni 4.2., Specificke vzdelavani"--Rub tit. s.. -- Obsahuje bibliograficke odkazy a rejstrik
Vysoka skola ekonomicka v Praze. Katedra cestovniho ruchu
Skoleni a vzdelavani pracovniku v cestovnim ruchu (projekt)
Evropsky socialni fond
Cesko. Ministerstvo prace a socialnich veci
Cesko. Ministerstvo pro mistni rozvoj
* venkovsky cestovni ruch
* venkovsky cestovni ruch -- Cesko
* venkovsky cestovni ruch -- Slovensko
* ucebnice vysokych skol
Signatury:* 54 H 269684
Doporučujeme podívat  se na stránky Evropské unie, dále na internet na oficiálnější stránky Francie, francouzský cestovní ruch apod. klíčová slova.
Dále bychom doporučili i knihovnu Francouzského institutu v Praze http://www.ifp.cz/ .
Obor
Ekonomické vědy, obchod
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
05.06.2013 08:19
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu